Φαραώ (1966) ελληνικοί υπότιτλοι

45 Προβολές
Published
Υπόθεση: Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο νεαρός, άπειρος μα φιλόδοξος Ραμσής ΙΓ' γίνεται ηγεμόνας της Αιγύπτου. Αλλά γρήγορα συνειδητοποιεί ότι οι ιερείς, που διοικούν τον αιγυπτιακό στρατό και επιβλέπουν το τεράστιο θησαυροφυλάκιο της αυτοκρατορίας, ασκούν την πραγματική δύναμη. Όταν ο Ραμσής αναλαμβάνει προκλητικά τη διοίκηση του στρατού και ετοιμάζεται για πόλεμο, εγκλωβίζεται σε μια σκληρή διαμάχη με το αιγυπτιακό ιερατείο. Με τη χώρα να χωρίζεται ανάμεσα σε υποστηρικτές του Ραμσή και σε αυτούς που είναι πιστοί στην παλιά τάξη, οι ιερείς αρχίζουν να προειδοποιούν για μια καταστροφική έκλειψη ηλίου.


Βασισμένο στο μυθιστόρημα του αναγνωρισμένου Πολωνού συγγραφέα Bolesław Prus, και σκηνοθετημένο από τον ταλαντούχο Jerzy Kawalerowicz (Quo Vadis, 2001) αυτό το πολύχρωμο τρίωρο ιστορικό δράμα συνδυάζει μια σφιχτοδεμένη πλοκή με επικές σκηνές μάχης, και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια εποχής από την αρχαία Αίγυπτο, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία. Η ιστορία, φυσικά, του Ραμσή ΙΓ' είναι πλαστή, αλλά παραμένει μια συναρπαστική ιστορία δολοπλοκίας, βίας, μυστηρίου και αποπλάνησης, με επίκεντρο έναν ήρωα γεμάτο αντιφάσεις. Μακριά από την υπερβολή των αντίστοιχων χολιγουντιανών δημιουργιών, ο Πολωνός Kawalerowicz κινηματογραφεί από κοντά τους ηθοποιούς στα γιγαντιαία σκηνικά, συχνά με τη κάμερα στο χέρι, δημιουργώντας την εντύπωση πως ο θεατής τα εξερευνά με τη ματιά του.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Πρωτότυπος Τίτλος: Faraon/ Pharaoh
Βαθμολογία IMDb: 7,4/10
Σκηνοθεσία: Jerzy Kawalerowicz
Πρωταγωνιστούν: Jerzy Zelnik, Wieslawa Mazurkiewicz, Barbara Brylska, Krystyna Mikolajewska, Ewa Krzyzewska, Piotr Pawlowski, Leszek Herdegen, Stanislaw Milski, Kazimierz Opalinski, Μieczyslaw Voit, Emir Buczacki
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει