Μαθηματικά Α δημοτικού

233 Προβολές
Published
Μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα αυτά τα βιβλία από τη διεύθυνση:
http://www.helidoni.info/b6.htm
Μαθηματικά Α δημοτικού (δύο τεύχη για τον μαθητή και ένα για τον δάσκαλο ή τον γονιό).
Συγγραφέας: Τάσος Ανθουλιάς
Ο Πρόλογος του συγγραφέα:
Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο μιας σειράς για τα Μαθηματικά στο Δημοτικό σχολείο. Πρόθεσή μας δεν ήταν να κάνουμε άλλο ένα εγχειρίδιο. Ούτε να προσθέσουμε και άλλες «δυσκολίες» στο τόσο φορτωμένο πρόγραμμα των μικρών μαθητών.
Εκείνο που επιδιώξαμε ήταν να δώσουμε στο παιδί ένα εργαλείο για τη μελέτη και κατανόηση του περιβάλλοντος. Δεν θέλουμε «να μάθει το παιδί Μαθηματικά». Θέλουμε «να μάθει να χρησιμοποιεί τα Μαθηματικά» στη ζωή του: από τα πιο απλά καθημερινά προβλήματα μέχρι τα πιο σύνθετα επιστημονικά.
Για να πετύχουμε αυτόν τον σκοπό προσπαθήσαμε να δώσουμε τις απαραίτητες μαθηματικές έννοιες με απλό και κατανοητό τρόπο, ώστε το παιδί να τις πλησιάσει εύκολα και με ευχαρίστηση. Επίσης, φροντίσαμε να δείξουμε με παραδείγματα και προβλήματα τη σημασία και τη χρησιμότητα των Μαθηματικών στη γνωριμία του παιδιού με το περιβάλλον του. Έτσι, πιστεύουμε πως και το ενδιαφέρον των μαθητών μεγαλώνει και η μάθηση γίνεται πιο ουσιαστική.
Θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβουμε πως τα Μαθηματικά δεν είναι για τους «λίγους», τους «έξυπνους», τους «εκλεκτούς». Τα Μαθηματικά είναι για όλους. Όλα τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν και να αγαπήσουν τα Μαθηματικά. Αρκεί, βέβαια, να τα διδάξουμε με τη σωστή μέθοδο: προσεγγίζοντας τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά αναπτύσσουν τη σκέψη τους και τη λογική τους. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος της σειράς αυτών των βιβλίων.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη διεύθυνση:
https://www.facebook.com/MathForChildren
Ιστοσελίδα για το κανάλι μας στο YouTube: http://www.helidoni.info/b900.htm
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει