Έρωτας στους Αμμόλοφους (1958) Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης

264 Προβολές
Published
Κάντε εγγραφή και στα άλλα μου κανάλια, mak mar 8 Ξένες ταινίες και σειρές και mak mar 8 Ελληνικές σειρές. Τα κανάλια mak mar 7 δε μπορώ να τα συνεχίσω.
Ένας δραπέτης (Ανδρέας Μπάρκουλης) ξεβράζεται σε μια ερημική παραλία όπου συναντά την Άννα, μια όμορφη αλλά περίεργη κοπέλα, που περιπλανιέται στους αμμόλοφους, συντροφιά με ένα σκιάχτρο. Αν και καταλαβαίνει ότι η Άννα δεν είναι φυσιολογική, την ακολουθεί στο σπίτι της, όπου ζει μαζί με τον πατέρα της (Γιάννης Αργύρης), έναν ξεπεσμένο γαιοκτήμονα. Ο πατέρας της Άννας γνωρίζει ότι ο επισκέπτης του είναι ένας δραπέτης, αλλά χρειάζεται βοήθεια στα κτήματά του, οπότε τον φιλοξενεί στο σπίτι. Ένας παράφορος έρωτας γεννιέται ανάμεσα στην Άννα και τον δραπέτη, αλλά ο πατέρας της δεν εγκρίνει το δεσμό τους. Όταν μια μέρα τσακώνονται άγρια και η Άννα τον απειλεί πως θα φύγει, ο πατέρας καταδίδει τον δραπέτη. Οι χωροφύλακες που έρχονται να τον συλλάβουν, τον σκοτώνουν και παίρνουν μαζί τους το πτώμα. Η Άννα τρελή πια, τρέχει στους αμμόλοφους παρέα με το σκιάχτρο, ενώ ο συντετριμμένος πατέρας κλαίει και οδύρεται.
Σκηνοθεσία: Κώστας Μανουσάκης
Συγγραφέας: Γιώργος Μαρμαρίδης
Σενάριο: Στάθης Κυρίτσης
Παραγωγός: Κώστας Μανουσάκης
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη (Άννα) , Ανδρέας Μπάρκουλης , Γιάννης Αργύρης , Κώστας Σταυρινουδάκης
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1958-1959 και έκοψε 10.726 εισιτήρια. Ήρθε στην 33η θέση σε 51 ταινίες.
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Λούτσα.
Πρόκειται για την έβδομη ταινία που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη - ακολούθησε η ταινία \"Η Ζαβολιάρα\" η οποία γυρίστηκε επίσης το 1958.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει