Η Θεά Ήρα- The Goddess Hera

84 Προβολές
Published
Η Θεά Ήρα
Αδερφή και σύζυγος του θεού Δία. Ήταν προστάτιδα του γάμου και της συζυγικής πίστης. Βασίλισσα θεών και ανθρώπων. Ήταν το τριτότοκο παιδί του Κρόνου και της Ρέας όπως και η τελευταία κόρη τους. Ζήλευε υπερβολικά όταν ο Δίας την απατούσε και γι'αυτό καταδίωκε τις αντίζηλές της και τα παιδιά που έκαναν με τον άντρα της. Κανείς θεός δεν τολμούσε να της φέρει αντίρρηση ή να της αντιμιλήσει. Ήταν ακόμα αδερφή της θεάς Εστίας, της θεάς Δήμητρας, του θεού Ποσειδώνα και του θεού Πλούτωνα.

Η λατρεία της Ήρας είχε ως κύριο κέντρο την πόλη του Άργους, όπου βρισκόταν και ένας μεγαλοπρεπής ναός. Στο Ηραίο του Άργους υπήρχε το ωραιότερο άγαλμα της Ήρας, έργο του γλύπτη Πολύκλειτου. Ήταν χρυσελεφάντινο και αποτελούσε ένα θαύμα της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Η θεά κρατούσε στο ένα χέρι της το σκήπτρο και στο άλλο το ρόδι. Στο διάδημα της παριστάνονταν οι Ώρες και οι Χάριτες.

Στην Ολυμπία, δίπλα στο ναό του Δία, υπήρχε επίσης ένας ναός της Ήρας, το Ηραίο. Εκεί τιμούσαν τη θεά με διάφορα επίθετα, όπως Ιππία, Αμμωνία και Ολυμπία.

The Goddess Hera
Sister and wife of god Zeus. She was a protector of marriage and marital loyalty. Queen of gods and people. It was the third child of Saturn and Rhea as their last daughter. He was too anxious when Zeus bore her, and for this reason she pursued her anger and the children she did with her husband. No god dared to object or to contradict her. She was still a sister of the goddess Hestia, the goddess Demeter, the god Posidon, and the god Pluto.


If you like this video click the like button and subschribe to my to see more the acient greece!!

(Paris the Greek)

discovering ancient Greece
Κατηγορίες
Education
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει