Η Πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (1964) [HD 720p] ελληνικοί υπότιτλοι

123 Προβολές
Published
Υπόθεση: Αφού κατακτά τις γερμανικές φυλές, ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος (Alec Guinness) αισθάνεται κουρασμένος από το πόλεμο. Τώρα, ονειρεύεται την εγκαθίδρυση της Pax Romana, της Ρωμαϊκής Ειρήνης. Όμως γνωρίζει, ότι ο θετός του γιος, Κόμμοδος (Christopher Plummer) είναι πολύ φιλοπόλεμος και βίαιος για να γίνει ο επόμενος Αυτοκράτορας. Αποβλέπει, λοιπόν, στη φιλόσοφο κόρη του Λουσίλα (Sophia Loren) και στον γεναίο στρατηγό Λίβιο (Stephen Boyd) να αναλάβουν το θρόνο του και να κατευθύνουν τη Ρώμη προς την ειρηνική της περίοδο. Ο Κόμμοδος, όμως, δηλητηριάζει τον πατέρα του και, ως ο νέος Αυτοκράτορας της Ρώμης, εξαπολύει ένα ανελέητο κυνήγι απέναντι στο ζευγάρι. Η παρακμή και καταστροφή της Ρώμης φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Για μια άλλη φορά, η συνεργασία του Σκηνοθέτη Anthony Mann ("Ελ Σιντ", "Οι ήρωες του Τέλεμαρκ") και του Παραγωγού Samuel Bronston δημιουργεί ένα αξεπέραστο κινηματογραφικό έπος που έμεινε στην Ιστορία της 7ης Τέχνης!

Η ταινία, που θεωρείται το πιο "επικό" έργο του μεγάλου Αμερικανού Σκηνοθέτη, συγκεντρώνει τα πιο μεγάλα και πρωτοκλασάτα ονόματα του ευρωπαικού κινηματογράφου εκείνης της δεκαετίας (με προφανη προτίμηση στους Σαιξπηρικούς ηθοποιούς), μαζί με χιλιάδες κομπάρσους για τις πολεμικές σκηνές. Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια από τις καλύτερες και πιο εντυπωσιακές αναπαραστάσεις της Αρχαίας Ρώμης, με κολοσιαία σκηνικά και πανέμορφα κουστούμια, που προσδίδουν μεγαλείο στο δράμα των ηρώων.

Η πλοκή του έργου, αν και όχι απόλυτα πιστή στα Ιστορικά γεγονότα, αποτέλεσε έμπνευση για τον "Μονομάχο"(2001) του Ridley Scott, που ουσιαστικά είναι ριμέικ της "Πτώσης". Με λίγα λόγια, η "Πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας" είναι το Χόλιγουντ στα καλύτερά του, και προσφέρει μια ιστορία γεμάτη ίντριγκα, έρωτα και αγωνία, ενώ δεν λείπουν και οι μεγάλες σκηνές μαχών, ενώ βρίσκεται χώρος και για προβληματισμό πάνω στους λόγους Πτώσης της Αυτοκρατορίας.

Πρωτότυπος τίτλος: The Fall of the Roman Empire
Βαθμολογία IMDb: 6,7/10
Σκηνοθεσία: Anthony Mann
Πρωταγωνιστούν: Sophia Loren, Stephen Boyd, Alec Guinness, Christopher Plummer, Omar Sharif, Mel Ferrer, James Masson
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει