Η Μάχη του Μαραθώνα (2004) ελληνικοί υπότιτλοι

35 Προβολές
Published
Υπόθεση: Τον Σεπτέμβριο του 490 π.Χ, η παραλιακή περιοχή του Μαραθώνα στην Αττική, έγινε το θέατρο της καθοριστικής μάχης ανάμεσα στους ενωμένους Έλληνες (Αθηναίοι και Πλαταιείς) και στις - αριθμητικά ανώτερες - δυνάμεις της Περσικής Αυτοκρατορίας. Ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές της πρώτης περσικής εισβολής στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, αφηγείται τη Μάχη του Μαραθώνα, στην οποία οι Έλληνες υπερασπίστηκαν τη πατρίδα τους και τα ιδανικά τους για Ελευθερία και Δημοκρατία, ενάντια σε φαινομενικά ανυπέρβλητες περσικές δυνάμεις, και την επακόλουθη πορεία του αγγελιοφόρου Φειδιππίδη, που ανακοίνωσε τη νίκη στην Αθήνα, 42 χιλιόμετρα μακριά και στη συνέχεια κατέρρευσε νεκρός. Μάλιστα, η αφήγηση περιλαμβάνει και το διαχρονικό πολιτιστικό αντίκτυπο του Φειδιππίδη, στη μνήμη του οποίου διοργανώνονται "Μαραθώνιοι" σ' όλη την Ευρώπη.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στα πλαίσια της σειράς "Terra X" για το γερμανικό κρατικό κανάλι (ZDF). Σήμα κατατεθέν της σειράς ήταν πάντα οι εντυπωσιακές δραματοποιήσεις που συνδυάζουν ηθοποιούς με ψηφιακά εφέ. Το ίδιο ισχύει και σ' αυτό το επεισόδιο, ενώ κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει τον ηθοποιό Νίκο Καλογερόπουλο ("Λούφα και Παραλλαγή") στο ρόλο του Μιλτιάδη.

Πρωτότυπος Τίτλος: Marathon - Der lange Lauf nach Athen
Σκηνοθεσία: Jens Dücker
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει