Ο Λόρενς της Αραβίας: Η μάχη για τον αραβικό κόσμο επ.1 (2003) ελληνικοί υπότιτλοι

38 Προβολές
Published
Υπόθεση: "Ήρωας", για κάποιους, και "προδότης", για κάποιους άλλους, πρωτίστως για τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Ε.Τ. Λόρενς, επονομαζόμενος ως "Λόρενς της Αραβίας", έζησε μια πολυτάραχη όσο και συναρπαστική ζωή.

Ως αξιωματικός του βρετανικού στρατού στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο νεαρός Λόρενς στέλνεται από τη βρετανική Αυτοκρατορία στην περιοχή της Αραβίας (τότε υπό Οθωμανική κατοχή), με στόχο να "πυροδοτήσει την εξέγερση των βεδουίνων απέναντι στους Τούρκους. Πράγμα που έκανε. Δεν ήταν, όμως, μόνο ο φορέας των βρετανικών υποσχέσεων (που, κλασικά, έμειναν ανεκπλήρωτες) αλλά έλαβε ενεργό μέρος στη "πρώτη γραμμή" της επανάστασης.

Προσωπικές μαρτυρίες, ντοκουμέντα της εποχήε, και μια εξαιρετική κινηματογρφική δραματοποίηση των γεγονότων, με αρκετή δράση, ζωντανεύει τη ζωή και τη δράση ενός ανθρώπου που κατάφερε να αποκτήσει "μυθικές" διαστάσεις. Μάλιστα, το ντοκιμαντέρ διακρίνεται και για την ουδέτερη αντιμετώπιση του θέματος, που βρίσκει χώρο και για κριτική στη βρετανική αυτοκρατορία, κάτι αξιέπαινο για μια αγγλική παραγωγή.

Πρωτότυπος Τίτλος: Lawrence of Arabia: The Battle for the Arab World
Βαθμολογία IMDb: 8,0/10
Σκηνοθεσία: James Hawes
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει