Μεγάπολις: Αρχαία Αλεξάνδρια (2020) [HD 720p] ελληνικοί υπότιτλοι

17 Προβολές
Published
Υπόθεση: Για πολύ καιρό, η πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν η πιο σύγχρονη μητρόπολη της αρχαιότητας, το χωνευτήρι μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Ως εμπορικό κέντρο της Μεσογείου, ήταν γεμάτο πλούτο και φιλοξενούσε ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Ως το πρώτο διεθνές επιστημονικό κέντρο, προσέλκυσε μελετητές από όλο τον κόσμο. Ο φάρος του είναι ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη χρυσή εποχή της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αιγύπτου και της ιστορίας των Πτολεμαίων, της ελληνικής δυναστείας της Αιγύπτου.

Αθήνα, Αλεξάνδρεια, Τικάλ και Ρώμη: τόσα πολλά ονόματα που εξάπτουν τη φαντασία. Κι όμως, αυτές οι μυθικές πόλεις δεν μας έχουν φανερώσει ακόμα όλα τα μυστικά τους. Πώς χτίστηκαν και αναπτύχθηκαν οι αρχαίες μεγαλουπόλεις; Πώς ζούσαν οι άνθρωποι εκεί στο παρελθόν; Τι έφτιαξαν και επινόησαν; Από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η εξαιρετική γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ "Μεγάπολις" επιχειρεί να αναπλάσει αυτές τις τέσσερις μεγάλες μεγαλουπόλεις την εποχή του απόγειου τους για να μας βυθίσει στη ζωή των ανθρώπων του παρελθόντος. Συνδυάζοντας την ανακατασκευή πόλεων με τρισδιάστατα γραφικά υπολογιστή με τα απομεινάρια που κινηματογραφήθηκαν σήμερα, και χάρη στην παρέμβαση ειδικών, αυτή η σειρά μας οδηγεί σε μια ανακάλυψη αυτών των αρχιτεκτονικών θησαυρών που μαρτυρούν την πολιτιστική επιρροή των αρχαίων πολιτισμών στο σήμερα.

Πρωτότυπος Τίτλος: Megapolis, les plus grandes Villes de l'Antiquité: Alexandrie/ Megapolis,The Ancient World Revealed: Alexandria
Σκηνοθεσία: Fabrice Hourlier
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει