Μεγάπολις: Αρχαία Αθήνα (2020) [HD 720p] ελληνικοί υπότιτλοι

33 Προβολές
Published
Υπόθεση: Εδώ, στην αττική χερσόνησο στην Ελλάδα, δεν εφευρέθηκε μόνο η Δημοκρατία πριν από 2.500 χρόνια. Αρχιτεκτονική, μαθηματικά, φιλοσοφία, τέχνη - πολλά από αυτά που διαμορφώνουν τη ζωή μας μέχρι σήμερα θα ήταν αδιανόητα χωρίς την επιρροή της αρχαίας μητρόπολης και των λαμπρών μυαλών της. Στο κέντρο της σημερινής μεγαλούπολης υψώνεται ακόμη ο ιερός λόφος όπου ξεκίνησαν όλα: η Ακρόπολη με τον Παρθενώνα. Ένα πορτρέτο της πόλης που αποτέλεσε λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Αθήνα, Αλεξάνδρεια, Τικάλ και Ρώμη: τόσα πολλά ονόματα που εξάπτουν τη φαντασία. Κι όμως, αυτές οι μυθικές πόλεις δεν μας έχουν φανερώσει ακόμα όλα τα μυστικά τους. Πώς χτίστηκαν και αναπτύχθηκαν οι αρχαίες μεγαλουπόλεις; Πώς ζούσαν οι άνθρωποι εκεί στο παρελθόν; Τι έφτιαξαν και επινόησαν; Από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η εξαιρετική γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ "Μεγάπολις" επιχειρεί να αναπλάσει αυτές τις τέσσερις μεγάλες μεγαλουπόλεις την εποχή του απόγειου τους για να μας βυθίσει στη ζωή των ανθρώπων του παρελθόντος. Συνδυάζοντας την ανακατασκευή πόλεων με τρισδιάστατα γραφικά υπολογιστή με τα απομεινάρια που κινηματογραφήθηκαν σήμερα, και χάρη στην παρέμβαση ειδικών, αυτή η σειρά μας οδηγεί σε μια ανακάλυψη αυτών των αρχιτεκτονικών θησαυρών που μαρτυρούν την πολιτιστική επιρροή των αρχαίων πολιτισμών στο σήμερα.

Πρωτότυπος Τίτλος: Megapolis, les plus grandes Villes de l'Antiquité: Athènes/ Megapolis,The Ancient World Revealed: Athens
Σκηνοθεσία: Fabrice Hourlier
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει