Προτεινόμενα

Η ζαβολιάρα (1960) Αλίκη Βουγιουκλάκη, Γιώργος Φούντας (HD)

502 Προβολές
Published
κηνοθεσία: Μάριος Αδάμης
Σενάριο: Μάριος Αδάμης
Μουσική σύνθεση: Χρήστος Μουραμπάς
Παραγωγός: Μάριος Αδάμης
Εταιρία παραγωγής: Adams Films
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη , Γιώργος Φούντας , Στέλιος Βόκοβιτς , Τζαβαλάς Καρούσος , Παντελής Ζερβός , Λιάνα Μιχαήλ , Μίμης Σταυρολέμης , Χριστόφορος Νέζερ , Νάντα Τζάκα , Εύα Ευαγγελίδου , Παύλος Ραφελέτος , Τζίμης Λυγούρας
Πλοκή: Η Λενιώ, κόρη του καπετάν-Κωσταντή, αγαπάει τον Λάμπρο, ένα ψαρά στην υπηρεσία του πατέρα της και αποκρούει τις προτάσεις του Παντελή, ενός άλλου ψαρά. Η προσπάθεια του Παντελή να βγάλει από τη μέση τον Λάμπρο έχει σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο καπετάν-Κωνσταντής. Ο Λάμπρος παίρνει τη θέση του καπετάνιου και ξεκινούν να ψαρεύουν στα θολά νερά, την πιο επικίνδυνη περιοχή του νησιού, που έχει γίνει ο τάφος πολλών ναυτικών, μεταξύ των οποίων και του πατέρα του. Μαζί τους πάει και η Λενιώ, που κάνει τον Παντελή να χάσει τα λογικά του και μετά από μια καταιγίδα να επιχειρήσει πάλι να σκοτώσει τον Λάμπρο. Ευτυχώς, όμως, γίνεται αντιληπτός από τους άλλους. Όταν το καΐκι επιστρέφει στο νησί με τα αμπάρια του γεμάτα ψάρια, ο Λάμπρος ζητάει τη Λενιώ από τον πατέρα της και ο Παντελής παραδίδεται μόνος του στην αστυνομία.
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 23.205 εισιτήρια. Ήρθε στην 30η θέση σε 52 ταινίες.
Η ταινία αυτή αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κατά την παραγωγή της. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη τσακώθηκε με τους παραγωγούς, αλληλοκατηγορήθηκαν για αθέτηση όρων συμβολαίου και αλληλομηνύθηκαν, με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει στα δικαστήρια. Ως εκ τούτου, η Αλίκη έχει ντουμπλαριστεί σε πολλές σκηνές της ταινίας, ενώ η φωνή της έχει επίσης ντουμπλαριστεί σε όλη την ταινία.
Σαν αποτέλεσμα των προαναφερθέντων προβλημάτων, η ταινία προβλήθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση δύο ετών, στις 4 Απριλίου 1960.
Πρόκειται για την όγδοη ταινία που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ακολούθησε η ταινία \"Ερωτικές Ιστορίες\" η οποία γυρίστηκε επίσης το 1958.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει