Τυφών στην Τζαμάικα (1965) [HD 720p] ελληνικοί υπότιτλοι

10 Προβολές
Published
Υπόθεση: Όταν ένας καταστροφικός τυφώνας χτυπά τη Τζαμάικα, το ζεύγος Θόρτον, γονείς πέντε παιδιών που ζουν στην Τζαμάικα, φοβούνται ότι τα παιδιά μεγαλώνουν απολίτιστα και επικίνδυνα, κι έτσι αποφασίζουν να τα στείλουν στην Αγγλία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το πλοίο των παιδιών που επιβιβάστηκαν καταλαμβάνεται από πειρατές και μέσα στη σύγχυση παγιδεύονται στο πειρατικό πλοίο. Τα παιδιά το βλέπουν ως μια περιπέτεια, και ένα από αυτά, η Έμιλυ, αναπτύσσει έναν ασυνήθιστο δέσιμο με τον Τσάβες (Anthony Quinn), τον καπετάνιο του πειρατικού.

Το σκοτεινό, σκληρό μυθιστόρημα του Richard Hughes μετατρέπεται σε μια συναρπαστική, άκρως ψυχαγωγική περιπέτεια, κατάλληλη για θέαση με την οικογένεια! Αυτή η απολαυστική πειρατική ταινία έχει περιπέτεια, συναίσθημα, υπέροχα θαλασσινά τοπία της Καραϊβικής, αλλά προβληματισμό για τη ψυχολογία της παιδικής ηλικίας, όταν η υπόθεση παίρνει μοιραία τροπή. Συνολικά, κωμωδία, περιπέτεια, δράμα και τραγωδία, όλα εξισορροπούνται ειρωνικά από ένα έξυπνο σενάριο και τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, με προεξάρχοντα τον Anthony Quinn ("Αλέξης Ζορμπάς", "Βαραββάς" κ.α.).

Πρωτότυπος Τίτλος: A High Wind in Jamaica
Βαθμολογία IMDb: 6,5/10
Σκηνοθεσία: Alexander Mackendrick
Πρωταγωνιστούν: Anthony Quinn, Deborah Baxter, James Coburn, Lila Kedrova, Dennis Price, Nigel Davenport, Isabel Dean, Ben Carruthers, Kenneth J. Warren, Viviane Ventura
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει