ΕΦΑΠΑΞ (2001)

146 Προβολές
Published
ΕΦΑΠΑΞ - 2001 - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΑΙΝΙΑ
Ο Παντελής είναι υπάλληλος στα απορριμματοφόρα του Δήμου από 20 ετών. Η οικογενειακή του ζωή κυκλώνεται από τρεις γυναίκες, τη γυναίκα του Δέσπω, την κόρη του Γωγώ και την πεθερά του Κούλα. Ο Παντελής ό,τι κερδίζει από τη σταθερή δουλειά του και από κάποιες περιστασιακές δουλειές, τα προσφέρει στην οικογένεια. Ο ίδιος καταφέρνει να περνάει καλά διαβάζοντας όποια βιβλία πέφτουν στα χέρια του, απολαμβάνοντας τον πρωινό πατσά στην αγορά με το συνάδελφο του, τον Μανώλη, και συζητώντας με τα κορίτσια της νύχτας, Βάσω και Γιώτα. Η ώρα της συνταξιοδότησης έχει φτάσει πλέον και όλοι περιμένουν το εφάπαξ και κάποια αναδρομικά που φτάνουν στα 10 εκατομμύρια δραχμές. Πριν καλά καλά τα πάρει, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται εντάσεις αφού σύζυγος και πεθερά κάνουν τα δικά τους σχέδια με τα λεφτά. Όμως μια κεραυνοβόλος σκέψη αρκεί για να ανατρέψει τα πάντα. Ο Παντελής εισπράττει τα χρήματα καβαλάει το μηχανάκι του και εξαφανίζεται. Τηλεφωνεί στις εμβρόντητες γυναίκες του και ανακοινώνει ότι θα ξοδέψει το ποσό μόνος του όπως επιθυμεί και μετά θα γυρίσει στο σπίτι.

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Εφάπαξ
Έτος: 2001
Πρεμιέρα: 2 Δεκεμβρίου 2001
Διάρκεια: 100'
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας
Σενάριο: Νίκος Ζαπατίνας
Φωτογραφία: Αργύρης Θέος
Μουσική σύνθεση: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Παραγωγός: Διονύσης Σαμιώτης, Αναστάσιος Βασιλείου
Εταιρία παραγωγής: Μύθος Ε.Π.Ε., Alpha TV, Odeon
Ηθοποιοί: Πέτρος Φιλιππίδης (Παντελής), Εβελίνα Παπούλια (Βάσω), Μαρία Μαρτίκα (πεθερά), Βασίλης Χαλακατεβάκης (Μανώλης), Ματθίλδη Μαγγίρα (Γιώτα), Ασπασία Τζιτζικάκη (Δέσπω), Σύλβια Βενιζελέα (Αθηνά), Αφροδίτη Αλ Σάλεχ (Τζένη), Ιωσήφ Βαρδάκης (Φιλίπ), Κατερίνα Σκουρλή (Γωγώ), Τάνια Καψάλη (Στέλλα), Γιάννης Μπέζος (οδηγός απορριματοφόρου), Αναστάσιος Βασιλείου (Μιχαήλ, μόδιστρος), Κάλλη Πρεπόνη (υπάλληλος ινστιτούτου αισθητικής), Φένια Φερμάνογλου (μοντέλο φωτογράφισης), Βάλια Πετράκη (μοντέλο φωτογράφισης), Νίκος Ζαπατίνας (φαροφύλακας)
Κατηγορίες
Greek Films
Ετικέτες
greek movies, full greek movies, ellinikes tainies, ellinikes tainies oloklires, ελληνικές ταινίες, ελληνικές ταινίες ολόκληρες, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ, ΕΦΑΠΑΞ
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει