Προτεινόμενα

Ο ιππότης της λακούβας (1985)

512 Προβολές
Published

Πλοκή: Πρόκειται για μια παρωδία της τηλεοπτικής σειράς Ο Ιππότης της Ασφάλτου, με τον πρωταγωνιστή της να βαδίζει στα χνάρια του διάσημου συναδέλφου του Μάικλ Νάιτ. Ο Μιχάλης Ανοιχτομάτης είναι ένας καταχρεωμένος τύπος, στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, αλλά συνεχίζει να το παλεύει. Ακολουθεί κατά γράμμα τα κόλπα του Νάιτ, παίρνει ένα ηλεκτρονικό αυτοκίνητο σαν το αντίστοιχο τηλεοπτικό, το ονομάζει «ΨΙΤ» και γίνεται ο Ιππότης της Λακκούβας. Πιάνει δουλειά στην υπηρεσία προστασίας διασημοτήτων του Ηρακλή Κέλερ κι αναλαμβάνει διάφορες αποστολές, χωρίς να γνωρίζει ότι η γραμματέας του Ηρακλή, η Μαρίνα, εργάζεται για λογαριασμό της, με συνεργάτες δύο κακοποιούς. Όταν κλέβουν τη μνηστή του Μιχάλη, εκείνος καταφέρνει να ξεσκεπάσει το διπλό παιχνίδι της και συγχρόνως ανακαλύπτει τα μέλη μιας διεθνούς ποδοσφαιρικής ομάδας, που είχαν πέσει θύματα απαγωγής και αναζητούνταν απ’ τον ίδιο τον Μάικλ Νάιτ. Ο ιππότης της λακούβας όμως πρόλαβε το τηλεοπτικό πρότυπό του.

Έτος: 1985

Διάρκεια: 89\'

Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας

Εταιρία παραγωγής: Ευρώπη Φιλμ , Action Film

Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης

Σενάριο: Γιάννης Σκλάβος

Φωτογραφία: Πέτρος Καραβίδογλου

Μουσική επιμέλεια: Τόνυ Τσίγκος

Τραγούδι: Next Of Kin

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς (Μιχάλης Ανοιχτομάτης) , Σόφη Ζαννίνου (Μαρίνα) , Αλμπέρτο Εσκενάζυ (Michael Knight (Ιππότης της Ασφάλτου)) , Ηλίας Κωνσταντίνου , Αλέκα Λαμπρινού (Λώρα /γραμματέας Αγγέλα) , Τόνυ Άντονυ , Ηλίας Γάκης , Γκέλυ Γαβριήλ (τροχονόμος) , Βασίλης Ζωνόρος (Θύμιος) , Τάσος Ψωμόπουλος (Γεράσιμος) , Φίλιππος Γκιώνης (Αμπίτ Αραράτ) , Λάκης Σκούταρης , Λίζα Μαλινδρέτου , Άννα Νικολαϊδου , Έπη Γαλανού , Τάσος Πολυχρονόπουλος (δικαστικός κλητήρας) , Ηλίας Γκέκας (βενζινάς) , Κώστας Ντάγκας , Γιάννης Μελαχροινούδης (υπάλληλος τράπεζας) , Ντίνος Ηλιόπουλος (Ηρακλής Αγγέλας) , Γιάννης Ζωγράφος (φωνή ΨΙΤ) , Αννέτα Παπαθανασίου (φωνή KITT / φωνή ρομπότ) , Σπύρος Μπιμπίλας

Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1986-1987.

Το αυτοκίνητο που υποδύεται τον KITT είναι μια κόκκινη Chevrolet Corvette του \'84, ενώ το αυτοκίνητο που υποδύεται τον ΨΙΤ είναι μια CHEVROLET IMPALA του \'67. Το ίδιο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν οι Sam & Dean Winchester στην τηλεοπτική σειρά αμερικανικής παραγωγής \"Supernatural\". Το αυτοκίνητο που υποδύεται τον ΨΙΤ, εμφανίζεται αργότερα σε δύο βιντεοταινίες. Στην ταινία \"Ο εξολοθρευτής ήταν... Πόντιος\" (\'86) & στην ταινία \"Κούνελοι και κουνελάκια\" (\'87), όπου στη 2η το οδηγάει ο ηθοποιός Μιχάλης Μανιάτης υποδυόμενος τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Θησέα Δωριάδη. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Όμηρο Ευστρατιάδη, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι ο ηθοποιός Ηλίας Κωνσταντίνου.

Κατηγορίες
Greek Films
  • RC_Andreas Αποκλεισμένο

    Διορθώθηκε καλή θέαση ..

  • Georgios Georgiou Αποκλεισμένο

    Χαίρεται. Δεν ανοίγει.