Ο καθηγητής Αστροφυσικής Μάνος Δανέζης - "Δεν θα πεθάνουμε ποτέ".

130 Προβολές
Published
Μικρό απόσπασμα από την εκπομπή τής ΚΡΗΤΗ TV "Αντιθέσεις" με προσκεκλημένο τον καθηγητή Αστροφυσικής Μάνο Δανέζη. Στο Απόσπασμα αυτό ο Κος Δανέζης υποστηρίζει: "ότι δεν θα πεθάνουμε ποτέ" και άλλες προκλητικές απόψεις. Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να την δείτε στο: https://youtu.be/yzvFTPM21bs?t=100.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ 19/06/2022.
Ανέβασα αυτό το μικρό απόσπασμα βίντεο θεωρώντας αυτονόητη την κριτική ικανότητα, την πίστη στον ορθολογισμό, και την δυνατότητα τού θεατή να απορρίπτει απόψεις παραλογισμού, και μεταφυσικής. Τελικά το βίντεο λειτούργησε εντελώς αντίθετα. Όλοι όσοι κουβαλούν στο κεφάλι τους κάποιες απόψεις καλά κλειδαμπαρωμένες, ή εσχατολογικές ανοησίες όπως «δεν θα πεθάνουμε ποτέ», ψάχνουν να βρουν κάτι να τις ενισχύει, και χάνουν και το τελευταίο κόκκο λογικής για να αμφισβητήσουν παραλογισμούς όπως:
1.Αυτό που νομίζετε ότι είστε, δεν είναι παρά η προβολή σας (η σκιά), αυτού που πραγματικά είστε μέσα στον τετραδιάστατο αθέατο κόσμο, πάνω στον τρισδιάστατο (Ευκλείδειο) χώρο. Μέσω τού βιο-υπολογιστή (εγκεφάλου) του, ο άνθρωπος έχει μια ψεύτικη αισθητή εικόνα τού πραγματικού ανθρώπου.
1.Οτιδήποτε μέσα στο αισθητό και μετρούμενο Υλικό Σύμπαν είναι μια ψεύτικη εικόνα μιας άλλης μη αισθητής και μη αμέσως μετρούμενης, αλλά πραγματικής φυσικής κατάστασης. Αυτή την μη αισθητή Συμπαντική Πραγματικότητα την επεξεργάζεται η ανθρώπινη φυσιολογία (Εγκέφαλος) μετατρέποντας την σε μια ψεύτικη αισθητή εικόνα (matrix), την οποία ονομάζουμε Υλική Πραγματικότητα».
( Ο χώρος Κε Δανέζη είναι ενιαίος δεν είναι ούτε τρισδιάστατος ούτε τετραδιάστατος ούτε ν-διάστατος. Απλώς λέγοντας τα αυτονόητα, το τρισδιάστατο μοντέλο είναι παραδοχή τού ανθρώπου, για τον ορισμό ενός σημείου στο χώρο και κατ᾿ επέκταση σχετική μέτρηση μήκους, πλάτους, ύψους. Να μάς εξηγήσει ο Κος καθηγητής, τη διαφορά τρισδιάστατου και τετραδιάστατου χώρου και την προτίμηση του στον τετραδιάστατο, για τον οποίο δεν έχουν καταλήξει ακόμη με το στενό συνεργάτη του Στράτο Θεοδοσίου, αν τέταρτη διάσταση είναι ο χρόνος.
3. Κατά τον Κο καθηγητή έξω στο πραγματικό σύμπαν, δεν υπάρχουν ούτε μορφές, ούτε σχήματα, ούτε χρώματα, ούτε οσμές ούτε γεύσεις, παρά ένα κοχλάζον υλικό ενέργειας το οποίο όταν η ενέργεια του μεταφερθεί στον εγκέφαλο, στα κατάλληλα κέντρα μετασχηματίζεται σε χρώματα, γεύσεις, οσμές, Τα χρώματα, τα αρώματα των λουλουδιών τα οποία υπάρχουν μέσα στη φύση (το πως ακριβώς δεν γνωρίζουμε) για να επιτελείται το μέγα γεγονός τής επικονίασης, κατά των Κο καθηγητή δεν υπάρχουν. Οι Αρωματοποιίες δεν ξέρουν τι κάνουν, περιμένουν εκ των υστέρων το αποτέλεσμα από τις πληροφορίες των εγκεφάλων να μάθουν. Όταν σήπεται ένα πτώμα, δεν υπάρχει οσμή. Όλα είναι δημιουργήματα τού εγκεφάλου. Όλα Σπήλαιο τού Πλάτωνα. Όλα ψευδαίσθηση.
4. Και διερωτάται με ύφος εξυπνακίστικο: γιατί δεν βλέπω τις τρύπες στο τοίχο; Το ίδιο και για τον άνθρωπο: αφού έχει μάζα δηλαδή στερεά ύλη, «πούντες τις τρύπες»; λέει. Για να αρθεί μετά στο ύψος τού καθηγητή τού Πανεπιστημίου, και να κατηγορήσει το δάσκαλο τού Δημοτικού που δεν έμαθε στα παιδιά ότι το 99,9999% τού Σύμπαντος είναι κενός χώρος. Που αν ισχύει στο Σύμπαν, δεν ισχύει κόσμο των μικρών διαστάσεων. Ένα κύβος σιδήρου ακμής 1εκ. αν έχει βάρος 7,85 gr, δεν έχει κανένα κενό κι ας πάει να το ψάχνει όσο θέλει ο Κος καθηγητής.
Έγραψα τα ελάχιστα, και θα ζητούσα συγγνώμη από όσους έκαναν like στο βίντεο που ανέβασα, νομίζοντας ότι υπερασπίζομαι τους παραλογισμούς τού καθηγητή αλλά δεν το κάνω γιατί σέβομαι υπερβολικά την κριτική και τον ορθό λόγο.
Κατηγορίες
Documentary Education
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει