Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959) Μίμης Φωτόπουλος, Κώστας Χατζηχρήστος

157 Προβολές
Published
Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης
Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Βέλλας
Παραγωγός: Χρήστος Μανιάτης
Εταιρία παραγωγής: Χρήσμα Φιλμ
Ηθοποιοί: Μίμης Φωτόπουλος (Μιλτιάδης Σουρβός, αγροφύλακας) , Κώστας Χατζηχρήστος (Ευθύμιος Ταμτούρλας, πρόεδρος) , Ρίκα Διαλυνά (Judy) , Σπύρος Φωκάς (Αλέκος) , Νίκος Φέρμας (Χαρίλαος Μητροβασίλης, καφετζής) , Λαυρέντης Διανέλλος (δάσκαλος) , Χρήστος Τσαγανέας (Ιορδάνης Μουράτογλου) , Δέσποινα Παναγιωτίδου , Τάκης Χριστοφορίδης (Τώνης) , Ζωή Φυτούση , Αλέκα Στρατηγού (Φιλίτσα) , Γιάννης Φλερύ (χορευτής) , Λίντα Άλμα (χορεύτρια) , Μανώλης Χιώτης (τραγούδι) , Μαίρη Λίντα (τραγούδι)
Πλοκή: Οι κάτοικοι της Κολοπετινίτσας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κοινότητας Ευθύμιο Ταμτούρλα και τον αγροφύλακα Μιλτιάδη Σουρβό, υποδέχονται τον κύριο Τώνη και την κυρία Τζούντη, ένα νεόνυμφο ζευγάρι Ελληνοαμερικανών, οι οποίοι ήρθαν στο χωριό για να περάσουν το μήνα του μέλιτος. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για δύο απατεώνες που κατέφυγαν εκεί γιατί άρπαξαν τα χρήματα του επιχειρηματία Ιορδάνη Μουράτογλου που είναι φίλος του Τώνη και θαυμαστής της Τζούντη. Η τελευταία είναι τραγουδίστρια. Τότε ο πρόεδρος Ευθύμιος, εν όψει των κοινοτικών εκλογών, ανακαλύπτει ένα πηγάδι με εξαιρετικό και θεραπευτικό νερό, και προσκαλεί τον Μουράτογλου στην Κολοπετινίτσα για να κτίσει ένα ξενοδοχείο. Από την άλλη μεριά, ο Μουράτογλου έχει ήδη στείλει στο χωριό ένα ζωγράφο, τον Αλέκο, για να παρακολουθεί τους κλέφτες. Ο Ευθύμιος δεν κατορθώνει να επανεκλεγεί Πρόεδρος, ο Αλέκος όμως κατορθώνει όχι μόνο να βρει τα χρήματα, αλλά και να κλέψει την καρδιά της Τζούντη, την οποία ο Μουράτογλου στο τέλος συγχωρεί.
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 46.546 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 52 ταινίες.
Η Κολοπετινίτσα είναι ένα ορεινό χωριό που έγινε γνωστό σαν η πατρίδα του Θύμιου, του περίφημου \"βλαχόμαγκα\", τύπο που λάνσαρε πρώτα στο θέατρο και μετά στον ελληνικό κινηματογράφο ο Κώστας Χατζηχρήστος.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει