Ο Φυγάς (1946) Robert Cummings, Michèle Morgan

9 Προβολές
Published
Ο Robert Cummings ως Τσακ, πρώην στρατιωτικός, βασανίζεται από παράξενα όνειρα. Ο Τσακ σύρεται στην τροχιά του εκβιαστή Ρομάν (Steve Cochran). Προσλαμβάνεται ως σοφέρ αυτού, ασχολείται όσο καλύτερα μπορεί με την άπιστη σύζυγο του αφεντικό του Λόρνα (Michele Morgan) και το απειλητικό πρωτοπαλίκαρο Τζίνο (PeterLorre). Πείθεται από την Λόρνα να την βοηθήσει να ξεφύγουν από τον κτηνώδη Ρομάν, ο Τσακ συμφωνεί, για να καταλήξει κατηγορούμενος για φόνο που δεν διέπραξε.
Έτσι αρχίζει το κυνηγητό όπως λέει και ο τίτλος της ταινίας, με τον Τσακ να διαφεύγει όχι μόνο τις αρχές, αλλά επίσης από τον Τζίνο. Όταν πια φαίνεται ότι ο Τσακ έχει ξεκαθαρίσει και όλα είναι σωστά με τον κόσμο, η ιστορία παίρνει μια αναπάντεχη τροπή, ωθώντας τον ήρωα πίσω σε μια εφιαλτική δίνη.
Σκηνοθεσία : Arthur Ripley
Σενάριο : Philip Yordan, Cornell Woolrich
Ηθοποιοί : Robert Cummings, Michèle Morgan, Steve Cochran
Περισσότερο από κάθε κλασικό φιλμ νουάρ, το \"The Chase\" στέκεται ως προκάτοχος του David Lynch στο Mulholland Drive. Διαθέτει τα ξαφνικά ξεσπάσματα βίας, μεθυστικά μουσικά ιντερλούδια, τρομακτικές βόλτες με το αυτοκίνητο, και σκοντάφτει μέσω του τρομακτικού σκοταδιού της ταινίας. Το πιο σημαντικό όμως, ακόμη περισσότερο από ότι τα περισσότερα νουάρ, κυριαρχείται από τη λογική των ονείρων του. Παρελθόν για ένα ορισμένο σημείο, τα πράγματα γίνονται εντελώς αποπροσανατολιστικά , με τους χαρακτήρες που επιστρέφουν από τον τάφο, για να επαναλάβουν τα λάθη και με το θάνατο να τους φλερτάρει ξανά. Το αποτέλεσμα είναι βαθύτατα ανησυχητικό, σε ένα επίπεδο που απλώς παίζει με τις σκιές και τις γρίλιες που ποτέ δεν θα μπορούσε να επιτύχει.
Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του \"Chase\" και ενός σύγχρονού του αριστουργήματος, του \"Notorious\" σε σκηνοθεσία Χίτσκοκ που παρήχθη το ίδιο έτος. Οι ταινίες μοιράζονται την τοποθεσία της Φλόριντα (ασυνήθιστη για το είδος), παντρεμένες ξανθιές με κακοποιούς, αξέχαστες μακρές σκηνές με φιλιά και σασπένς ακολουθίες σε κελάρια κρασιού.
Η ταινία προβλήθηκε στην χώρα μας υπό τον τίτλο \"Ο Φυγάς\".
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει