Προτεινόμενα

Άνθρωποι και ποντίκια (1977) Θέατρο της Δευτέρας

366 Προβολές
Published
Κάντε εγγραφή και στα άλλα μου κανάλια, mak mar 8 Ξένες ταινίες και σειρές και mak mar 8 Ελληνικές σειρές. Τα κανάλια mak mar 7 δε μπορώ να τα συνεχίσω.
Στο μέρος που σκοτώνει τα όνειρα, το μηδέν μοιάζει με άπειρο. Το σκουπίδι, με θησαυρός. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Δεν υπάρχουν αλήθειες και ψέματα. Υπάρχουν μόνο πάθη και όνειρα. Υπάρχει μόνο παρόν. Ούτε πριν, ούτε μετά. Υπάρχουν μόνο Άνθρωποι. Και Ποντίκια».
Στο «Άνθρωποι και ποντίκια» ένα έργο της μοναξιάς, της ελπίδας και της απώλειας, ο Τζων Στάινμπεκ δημιούργησε ένα δυνατό και συγκινητικό πορτρέτο δύο ανδρών που αγωνίζονται να κατανοήσουν τη δική τους μοναδική θέση στον κόσμο την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κατάρρευσης το 1929. Έχοντας μόνον ο ένας τον άλλο μέσα στη μοναξιά και την αποξένωσή τους, ο Τζωρτζ και ο φίλος του Λένι, πνευματικά καθυστερημένος αλλά με μεγάλη σωματική δύναμη, ονειρεύονται, όπως συχνά κάνουν οι περιπλανώμενοι, ένα δικό τους σπίτι. Τελικά βρίσκουν δουλειά σε ένα ράντσο στην Κοιλάδα της Σαλίνας. Όμως η τύχη δεν θα είναι με το μέρος τους και όσα θα επακολουθήσουν θα διαψεύσουν το όνειρο για μια άλλη ζωή.
«Καθένας στον κόσμο έχει ένα όνειρο που ξέρει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, ωστόσο ξοδεύει τη ζωή του ελπίζοντας ότι θα το πραγματοποιήσει. Αυτή η αντίφαση ενσωματώνει, ταυτόχρονα τη θλίψη, το μεγαλείο και τον θρίαμβο του ανθρώπινου είδους.
Σκηνοθεσία : Γιώργος Θεοδοσιάδης, Σταύρος Ζερβάκης
Σενάριο : Αλίκη Αλεξανδράκη
Ηθοποιοί : Γιάννης Κατράνης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου , Χρήστος Ζορμπάς , Σπύρος Καλογήρου , Κώστας Κοντογιάννης , Νίκος Γαροφάλλου , Ντίνος Δουλγεράκης , Γιώργος Μπαγιώκης , Πάνος Πανόπουλος
Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της τηλεοπτικής σειράς \"Το θέατρο της Δευτέρας (1976)\". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 22 Μαΐου 1978.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει