Ο δειλός κι ο τολμηρός (1977) Βασίλης Τσιβιλίκας (Θέατρο της Δευτέρας)

10 Προβολές
Published
Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνίου, Κώστας Ζωγόπουλος (τηλεσκηνοθεσία)
Συγγραφέας: Roger MacDougall , Ted Allan
Σενάριο: Αντώνης Αντωνίου (μετάφραση)
Μουσική σύνθεση: Ζακ Μεναχέμ
Ηθοποιοί: Βασίλης Τσιβιλίκας (Τζούλη Φάνσοου) , Ελένη Μαυρομάτη (Έλσα Φάνσοου) , Σμάρω Στεφανίδου (Έντιθ Μπίλινγκλι) , Σπύρος Καλογήρου (θείος Ερνέστος) , Θάνος Παπαδόπουλος (Θουέιτς) , Βασίλης Πλατάκης (επιθεωρητής Γκόρντον)
Σχόλια/Πλοκή: Ο Τζούλη Φάνσοου θα είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχής. Η Έλσα, η γυναίκα του, είναι όμορφη, κομψή και αξιαγάπητη. Η πεθερά του, η Έντιθ, πάντα καλοστεκούμενη και νεάζουσα, διατηρεί εκρηκτική δυναμικότητα και ο θείος του, Ερνέστος, έχει αναλάβει όλη την φροντίδα της περιουσιακής του διαχείρισης. Οι επιδιώξεις του Τζούλη είναι απλές. Λατρεύει την τέχνη. Ζει και νοιώθει σαν καλλιτέχνης. Η ζωγραφική και η μουσική τον τράβηξαν, η κάθε μια με τη σειρά της. Δεν γνώρισε την υλική επιτυχία γιατί απλά δεν την αναζήτησε αρκετά. Η Έλσα τον θαυμάζει απεριόριστα, μα είναι δύσκολο να έχει εμπιστοσύνη σε έναν καλλιτέχνη, που οι σύγχρονοι του επιμένουν να μην τον αναγνωρίζουν. Ο Τζούλη είναι μια λεπτή φύση, που έχει ανάγκη από κατανόηση, αλλά ούτε ο φίλος του, ούτε η πεθερά του τον παίρνουν στα σοβαρά.
Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής \"Το θέατρο της Δευτέρας (1976)\". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 3 Σεπτεμβρίου 1979.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει