Βατερλό (1970) [HD 1080p] ελληνικοί υπότιτλοι

101 Προβολές
Published
Υπόθεση: Μετά την ήττα της Γαλλίας και τη φυλάκιση του Ναπολέοντα (Rod Steiger) στη νήσο Έλβα, η Ευρώπη πιστεύει πως, μετά από δύο δεκαετίες πολέμου, μπορεί να ειρηνεύσει. Όμως, σαν ένα ξαφνικό μούδιασμα τρόμου, μεταφέρεται η είδηση πως ο Ναπολέων έχει δραπετεύσει και πήρε υπό τις διαταγές του και το Γαλλικό στρατό από τον Βασιλιά. Ο καλύτερος από τους Βρετανούς στρατηγούς, ο Δούκας του Γουέλινκτον (Christopher Plummer), είχε νικήσει τους καλύτερους στρατηγούς του αντιπάλου του στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Όμως τώρα θα πρέπει να νικήσει τον ίδιο το Ναπολέοντα. Τα σύννεφα του πολέμου είναι κατάμαυρα, και η καταιγίδα θα ξεσπάσει πάνω από το Βατερλό.

Ακολουθώντας τη τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του αριστουργηματικού «Πόλεμος και Ειρήνη» (1966), ο Sergey Bondarchuk αναλαμβάνει, υπεύθυνος μιας υπερπαραγωγής (σπάνια συνεργασία Σοβιετικών και ευρωπαϊκών στούντιο), να δημιουργήσει ένα ακόμα έπος. Έχει στο επιτελείο του, μερικούς από τους κορυφαίους ηθοποιούς της εποχής, με προεξάρχοντες τους Rod Steiger, που αποδίδει μοναδικά το ηγετικό χάρισμα του αμφιλεγόμενου Βοναπάρτη, και ο Christopher Plummer, είναι ιδανικός ως ο ευφυής αλλά αλαζόνας Ουέλιγκτον. Η εξαιρετική ποιότητα της παραγωγής είναι ο λόγος που συνεχίζει να παραμένει ασυναγώνιστο οπτικά 50 χρόνια μετά τη δημιουργία του.

Το αποτέλεσμα είναι μία από τις καλύτερες πολεμικές ταινίες όλων των εποχών, που αναπλάθει πιστά (αν και με λίγες ιστορικές ανακρίβειες), όχι μόνο το κλίμα της εποχής, αλλά και τις συνθήκες στο πεδίο της μάχης. Εκεί, μάλιστα, η ταινία δείχνει το μεγαλείο της, χρησιμοποιώντας χιλιάδες κομπάρσους και πανοραμικά πλάνα που «μεταγγίζουν» στον θεατή μια αυθεντική εμπειρία του πως γινόταν ο πόλεμος στα τέλη του 19ου αιώνα.

Πρωτότυπος Τίτλος: Waterloo/ Ватерлоо
Βαθμολογία IMDb: 7,3/10
Σκηνοθεσία: Sergey Bondarchuk
Πρωταγωνιστούν: Rod Steiger, Christopher Plummer, Orson Welles, Virginia McKenna, Jack Hawkins, Gianni Garko, Dan O'Herlihy, Rupert Davies
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει