Λι: Ανάμεσα στον Διάβολο και τη βαθιά γαλάζια θάλασσα (1995) ελληνικοί υπότιτλοι

13 Προβολές
Published
Υπόθεση: Ο Νίκος (Stephen Rea), ένας Έλληνας ναυτικός, μαθαίνει ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο με το οποίο ταξιδεύει έχει χρεοκοπήσει. Τις λίγες εβδομάδες που θα χρειαστούν για να πουληθεί, το πλοίο παραμένει ανοιχτά των ακτών του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Νίκος θα γνωρίσει τη Λι, ένα μικρό κορίτσι από την Κίνα. Η οικογένεια της Λι την έχει παραδώσει σε ένα ευρωπαϊκό φορτηγό πλοίο για να ​​πλένει, να καθαρίζει και να μαγειρεύει για πλήρωμα, μια δουλειά που κάνει αγόγγυστα και ακούραστα. Η ανεξάντλητη ενέργειά της ξυπνά τον μελαγχολικό, μοναχικό ασυρματιστή Νίκο από την απάθειά του. Ένας τρυφερός προστατευτικός δεσμός αναπτύσσεται ανάμεσα στον θαλασσινό και την Κινέζα, παρά τις επικοινωνιακές δυσκολίες. Μια φιλία που δεν έχει σκοπό να κρατήσει πολύ...

Η αριστουργηματική αυτή βελγογαλλική δραματική ταινία βασίζεται στο διήγημα "Λι", του μεγάλου Έλληνα ποιητή και ναυτικού Νίκου Καββαδία (1910-1975), το οποίο εκδόθηκε το 1987, δώδεκα χρόνια μετά τον θάνατό του. Τον ρόλο του Καββαδία υποδύεται ο διακεκριμένος Ιρλανδός ηθοποιός Stephen Rea ("V for Vendetta", "Citizen X" κ.α.).

Η Βελγίδα σκηνοθέτις Marion Hänsel ("The Conductor's Secret") γύρισε ένα αποτελεσματικό μείγμα ρομαντικού παραμυθιού και ρεαλιστικής περιγραφής της ζωής των ναυτικών και των διαφορών μεταξύ του πρώτου και του τρίτου κόσμου, με φόντο το μελαγχολικό σκηνικό του Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, η ταινία της Hänsel είναι πάνω από όλα η ευαίσθητη και ατμοσφαιρική ιστορία μιας φιλίας. Μια ιστορία που χαρακτηρίζεται από μυστικότητα, προσδοκίες και τα βάσανα των πρωταγωνιστών της.

Πρωτότυπος Τίτλος: Between the Devil and the Deep Blue Sea
Βαθμολογία IMDb: 7,3/10
Σκηνοθεσία: Marion Hänsel
Πρωταγωνιστούν: Stephen Rea, Ling Chu, Adrian Brine, Jane Birkin, Maka Kotto, Koon-Lan Law, Chow Jo, Wong Wong, Fow Tse
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει