Σέρλοκ Χολμς σ.1 επ.1: Σκάνδαλο στη Βοημία (1984) ελληνικοί υπότιτλοι

163 Προβολές
Published
Υπόθεση: Λονδίνο, 1880. Αργά το βράδυ, ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δρ. Γουάτσον δέχονται την επίσκεψη ενός ασυνήθιστου επισκέπτη, και σε ασυνήθιστη ώρα. Ο άνδρας αυτός επιμένει να κρατά κρυφό το πρόσωπό του, πίσω από μια μάσκα, και επιμένει πως χρειάζεται μόνο τη συμβουλή του ντεντέκτιβ εκ μέρους κάποιου άλλου. Φυσικά, ο Σέρλοκ Χολμς δεν θα αργήσει να καταλάβει ποιός είναι, και τότε θα υποχρεωθεί να τον βοηθήσει πάση θυσία, γιατί η υπόθεσή του εγκυμωνεί σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο.

Το πρώτο επεισόδιο, της εξαιρετικής σειράς "Οι Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς" καταπιάνεται με μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες που έγραψε ο Αρθουρ Κόναν Ντόιλ με τον διάσημο ντεντέκτιβ.
Φυσικά, το επεισόδιο συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τη σειρά (του συνδρομητικού καναλιού Granada) να ξεχωρίσει: ωραίες ερμηνείες (ο Jeremy Brett συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους "Σέρλοκ Χολμς"), υποδειγματική αναπαράσταση της εποχής και της αποπνηκτικής ατμόσφαιρας του Λονδίνου, και, φυσικά, οι παρατηρητικές ικανότητες του ντεντέκτιβ, που κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού ζωντανό όλα αυτά τα χρόνια.

Το επεισόδιο αξίζει ιδιαίτερη μνεία, καθώς εμφανίζεται ο χαρακτήρας της Αϊρίν Άντλερ, της πιό αγαπημένης και αξιομνημόνευτης ηρωίδας του Ντόιλ.

Πρωτότυπος Τίτλος: The Adventures of Sherlock Holmes: A Scandal in Bohemia
Βαθμολογία IMDb: 7,9/10
Σκηνοθεσία: Paul Annett
Πρωταγωνιστούν: Jeremy Brett, David Burke, Gayle Hunnicutt, Wolf Kahler, Rosalie Williams, Michael Carter
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει