Σέρλοκ Χολμς σ.1 επ.7: Η περιπέτεια του μπλε πετραδιού (1984) ελληνικοί υπότιτλοι

34 Προβολές
Published
Υπόθεση: Το Λονδίνο είναι ανάστατο. Όλοι συζητούν την είδηδη πως εκλάπη το φημισμένο πετράδι της Κόμισσας του Μόρκαρ, και πως η γαλαζοαίματη προσφέρει αμοιβή για όποιον το ανακτοίσει. Η αστυνομία ξεκινά τις έρευνες για να εντοπίσει το χαμένο πετράδι όταν εντελώς αναπάντεχα το κόσμημα θα βρεθεί στον λαιμό μιας χήνας. Με ποιον τρόπο ταξίδεψε το πετράδι από μια κοσμηματοθήκη στη μια άκρη της πόλης στον λαιμό μιας χήνας στην άλλη άκρη; Ένα ακόμα μυστήριο για τον ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και τον βοηθό του Γουάτσον, οι οποίοι εμπλέκονται σε κούρσα ενάντια στον χρόνο για να σώσουν τη ζωή ενός αθώου ανθρώπου.

Το επεισόδιο συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τη σειρά (του συνδρομητικού καναλιού Granada) να ξεχωρίσει: ωραίες ερμηνείες (ο Jeremy Brett συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους "Σέρλοκ Χολμς"), υποδειγματική αναπαράσταση της εποχής και της αποπνηκτικής ατμόσφαιρας του Λονδίνου, και, φυσικά, οι παρατηρητικές ικανότητες του ντεντέκτιβ, που κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού ζωντανό όλα αυτά τα χρόνια.

Πρωτότυπος Τίτλος: The Adventures of Sherlock Holmes: The Blue Carbuncle
Βαθμολογία IMDb: 8,0/10
Σκηνοθεσία: David Carson
Πρωταγωνιστούν: Jeremy Brett, David Burke, Rosalind Knight, Desmond McNamara, Ros Simmons, Frank Middlemass, Amelda Brown
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει