Σέρλοκ Χολμς σ.3 επ.6: Η περιπέτεια του Αποκλειστικού Σχολείου (1986) ελληνικοί υπότιτλοι

118 Προβολές
Published
Υπόθεση: Η εξαφάνιση ενός 10χρονου μαθητή αναστατώνει ένα ιδιωτικό σχολείο που φιλοξενεί αποκλειστικά γόνους της αριστοκρατίας, και ο Διευθυντής καταφεύγει πανικόβλητος στον Σέρολκ Χολμς. Όμως, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον ντεντέκτιβ είναι η παράξενη συμπεριφορά που αποδεικνύει ο πατέρας του εξαφανισμένου μαθητή, που επιμένει να παραμένει αθέατος και αρνείται να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν ο Χολμς ανακαλύπτει πως η εξαφάνιση του μαθητή δεν είναι η μοναδική εξαφάνιση που συνέβει στο αποκλειστικό σχολείο.

Το επεισόδιο, πιστή διασκευή του πρωτότυπου διηγήματος του Α.Κ. Ντόυλ, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τη σειρά (του συνδρομητικού καναλιού Granada) να ξεχωρίσει: ωραίες ερμηνείες (ο Jeremy Brett συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους "Σέρλοκ Χολμς"), υποδειγματική αναπαράσταση της εποχής και της αποπνηκτικής ατμόσφαιρας του Λονδίνου, και, φυσικά, οι παρατηρητικές ικανότητες του ντεντέκτιβ, που κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού ζωντανό όλα αυτά τα χρόνια.

Πρωτότυπος Τίτλος: The Return of Sherlock Holmes: The Priory School
Βαθμολογία IMDb: 8,0/10
Σκηνοθεσία: John Madden
Πρωταγωνιστούν: Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Alan Howard, Christopher Benjamin, Brenda Elder, Nicholas Gecks, Rosalie Williams, William Abney
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει