Ο Τελευταίος Χορευτής του Μάο (2009) [HD 720p] ελληνικοί υπότιτλοι

38 Προβολές
Published
Υπότιτλοι: H αληθινή ιστορία του Λι Κουνζίν, που σε ηλικία 11 χρόνων τον επέλεξαν ανάμεσα σε πολλά παιδιά, τον απέσπασαν από την οικογένειά του και τον έστειλαν στο Πεκίνο να σπουδάσει μπαλέτο. Εκεί ο μικρός Λιν Κουνζίν, από απλό χωριατόπουλο εξελίχθηκε σε έναν εξαίρετο χορευτή! Το 1979 βρέθηκε στο Τέξας όπου ερωτεύτηκε μία γοητευτική Αμερικανίδα και το πάθος του για αυτή τον οδήγησε, δύο χρόνια αργότερα, να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Τα πράγματα όμως, δεν θα εξελιχθούν τόσο εύκολα για τον κορυφαίο κλασσικό χορευτή.

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, μετατρέπεται σε ένα εξαιρετικό βιογραφικό δράμα από τον σεναριογράφο Jan Sardi ("Ο Σολίστας", "Το ημερολόγιο"), και τον σκηνοθέτη Bruce Beresford ("Ο Σοφέρ της Κυρίας Ντέζι"). Για λόγους πειστικότητας, τόσο ο ρόλος του Λι Κουνζίν όσο και της Μαίρη δόθηκαν στους καταξιωμένους χορευτές Chi Cao και Amanda Schull, οι οποίοι αποδίδουν τις χορευτικές σκηνές της ταινίας. Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης, καταπιάνεται με την πραγματική ιστορία απόλυτης φτώχειας του Λι Κουνζίν και την καταξίωσή του σε κορυφαίο χορευτή παγκόσμιας εμβέλειας, προσπαθώντας να μεταφέρει το πάθος του για τον χορό. Ένα πάθος που διασχίζει αυταρχικά καθεστώτα, αντιμαχόμενους πολιτισμούς και προσωπικά διλήμματα., φτάνοντάς τον στο σημείο να απαρνηθεί τη χώρα και την οικογένεια του στο όνομα μιας σαρωτικής ελευθερίας.

Πρωτότυπος Τίτλος: Mao's Last Dancer
Βαθμολογία IMDb: 7,3/10
Σκηνοθεσία: Bruce Beresford
Πρωταγωνιστούν: Chi Cao, Bruce Greenwood, Amanda Schull, Kyle MacLachlan, Penne Hackforth-Jones, Christopher Kirby, Suzie Steen, Camilla Vergotis
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει