Ιούλιος Βεν: Τα παιδιά του Πλοιάρχου Γκραντ (1936) ελληνικοί υπότιτλοι

18 Προβολές
Published
Υπόθεση: Πλέοντας με το ιδιωτικό τους σκάφος στα ανοιχτά της Σκωτίας, ο Λόρδος και η Λαίδη Γκλέναρβαν ανακαλύπτουν ένα μήνυμα μέσα σε μπουκάλι. Ξαφνιασμένοι ανακαλύπτουν πως πρόκειται για την έκκληση ενός ναυαγού για βοήθεια. Και ο ναυαγός δεν είναι άλλος από τον διάσημο εξερευνητή Πλοίαρχο Γκραντ. Όταν η είδηση γίνεται γνωστή, το κατώφλι του ζεύγους Γκλέναρβαν παίρνουν τα δύο ανήλικα παιδιά του Πλοιάρχου, που τους εκλιπαρούν για πληροφορίες σχετικά με τη τύχη του πατέρα τους. Συγκινημένοι, παίρνουν τα παιδιά μαζί τους σε μια αποστολή διάσωσης του άτυχου άντρα που θα τους οδηγήσει από την Νότια Αμερική μέχρι την Αυστραλία, και θα τους φέρει αντιμέτωπους με τρικυμίες, εκρήξεις ηφαιστείων, την ανθρώπινη κακία και... έναν πελώριο κόνδορα!

Η εν λόγω σοβιετική παραγωγή διασκευάζει πιστά ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή έργα του Ιουλίου Βερν ("20.000 Λεύγες κάτω από τη θάλασσα", "Ταξίδι στο κέντρο της Γης", "Ο γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες" κ.α.). Το έργο είναι μια εντυπωσιακή περιπέτεια με δεκάδες ευφάνταστες σκηνές δράσης, όμορφα παιδικά τραγούδια, εξωτικά τοπία, ρομαντισμό και περιπετειώδες πνεύμα.

Αξίζει να αναφερθεί η ερμηνεία του Nikolay Cherkasov (γνωστός από τις ταινίες "Αλέξανδρος Νιέφσκι" και "Ιβάν ο Τρομερός") ο οποίος παραδίδει ρεσιτάλ, όχι μόνο ερμηνεύοντας το ρόλο του, αλλά χωρεύοντας και τραγουδώντας. Στο σύνολό της, η ταινία είναι μια εξαιρετική περιπέτεια που θα ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια.

Πρωτότυπος Τίτλος: Дети капитана Гранта/ The Children of Captain Grant
Βαθμολογία IMDb: 6,8/10
Σκηνοθεσία: Vladimir Vaynshtok, David Gutman
Πρωταγωνιστούν: Nikolay Cherkasov, Yakov Segel, Olga Bazanova, Nikolai Vitovtov, Mariya Strelkova, Mikhail Romanov, Ivan Chuvelyov
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει