Ο Σατανικός Κύκλος του Χίτλερ Επ. 4 ~ Η άνοδος του αντισημιτισμού

33 Προβολές
Published
Το 1933 οι Ναζί είναι το μεγαλύτερο κόμμα στη Γερμανία κι ο Χίτλερ ο Καγκελάριός της, οπότε βάζουνε σε εφαρμογή τις ατζέντες τους. Στη χώρα η ανεργία βρίσκεται πολυ υψηλά, οπότε πλέον πρέπει κάποιος να κατηγορηθεί γι' αυτό. Το μποϋκοτάρισμα στις εβραϊκές επιχειρήσεις με τις ευλογίες του κράτους είναι γεγονός, αλλά αρχικά η προσπάθεια αποτυγχάνει. Ο Γκαίμπελς έχει απροκάλυπτα ως προτεραιότητα το μποϋκοτάρισμα και χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό κάθε προπαγανδιστικό μέσο της εποχής. Ο Χίμλερ λειτουργεί στο παρασκήνιο, εγκαινιάζοντας το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου, όπου αρχικά στέλνονται πολιτικοί αντίπαλοι.


Οι εσωκομματικές έριδες όμως συνεχίζονται. Την πλήρη κυριαρχία του Γκαίμπελς στα ΜΜΕ εμποδίζει ο Γκαίρινγκ, οπότε ο πρώτος τον διαβάλει στον Χίτλερ και καταφέρνει να κερδίσει τον πλήρη έλεγχο της Ραδιοφωνίας και του Τύπου. Πλέον κάθε γερμανός πολίτης γίνεται δέκτης του οράματος των Ναζί: Το Σοσιαλιστικό Όραμα για μια ενωμένη αταξική κοινωνία, όπου τα άτομα υπηρετούν έναν ανώτερο σκοπό μπαίνει σε εφαρμογή. Δημιουργούνται πολλές θέσεις εργασίας, αλλά οι μισθοί παραμένουν πολύ χαμηλοί και η αρχική αισιοδοξία των πολιτών, εξανεμίζεται. Ένας αποδιομπαίος τράγος χρειάζεται για την αποτυχία των Περήφανων Γερμανών: Οι Εβραίοι.


Το Μάρτιο του 1938 η γενέτειρα του Χίτλερ, η Αυστρία, προσαρτάται στην Γερμανία κι αρχίζουν οι διώξεις των εκεί 200.000 Εβραίων. Είναι μία «πρόβα τζενεράλε» γι' αυτό που θα ακολουθήσει. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η δολοφονία ενός Ναζί διπλωμάτη από Εβραίο θα ξεχυλίσει το ποτήρι και θα οδηγήσει στη Νύχτα των Κρυστάλλων.
Κατηγορίες
Documentary
Ετικέτες
The Rise of AntiSemitism, Hitlers Circle of evil, episode 4, HD
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει