Προτεινόμενα

Θανασάκης ο πολιτευόμενος (1954) Ντίνος Ηλιόπουλος

1,329 Προβολές
Published

Κάντε εγγραφή και στα άλλα μου κανάλια (mak mar 6 & mak mar 6B) για περισσότερες ταινίες και σειρές ( Ξένες και Ελληνικές)

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος , Χρήστος Γιαννακόπουλος

Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος , Χρήστος Γιαννακόπουλος

Φωτογραφία: Μιχάλης Γαζιάδης

Μουσική σύνθεση: Μιχάλης Σουγιούλ

Εταιρία παραγωγής: Γκλόρια Φιλμ , Σπέντζος Φιλμ

Ηθοποιοί: Ντίνος Ηλιόπουλος (Μελέτης Καπλάνης) , Άννα Συνοδινού (Μαίρη Καπλάνη) , Βύρων Πάλλης (Θανασάκης Γκοβότσος) , Κάκια Παναγιώτου (Ελένη) , Τζόλυ Γαρμπή (Κατερίνα Καπλάνη) , Δέσπω Διαμαντίδου , Γιώργος Μούτσιος , Νίκος Φέρμας , Παύλος Καταπόδης , Σπύρος Καψάλης , Τάκης Παναγιωτόπουλος , Γιώργος Νάκος

Πλοκή: Ένας καλοσυνάτος και απλοϊκός μπακάλης, ο Μελέτης , δέχεται να παντρέψει τη σπουδασμένη στην Ελβετία αδελφή του, τη Μαίρη, με ένα νέο που έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο εξωτερικό και η φιλοδοξία του είναι να γίνει πολιτικός, τον Αθανάσιο Γκοβότσο . Σε αυτό συναινεί και η ψηλομύτα Μαίρη, προς μεγάλη βέβαια απογοήτευση του Μελέτη, που δεν συμμερίζεται διόλου τις απόψεις του γαμπρού του. Ο Θανασάκης κατέρχεται στον πολιτικό στίβο και δεν κατορθώνει να εκλεγεί στην πρώτη του δοκιμασία, όμως δεν το βάζει κάτω. Ξαναθέτει υποψηφιότητα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά και πάλι αποτυγχάνει. Στο μεταξύ, οι δυσχέρειες του Μελέτη όλο και εντείνονται εξαιτίας της Μαίρης που τον πιέζει αφόρητα να πουλήσει το μπακάλικο του πατέρα τους. Η απόγνωσή του κορυφώνεται όταν μαθαίνει τα οικονομικά ανοίγματα του γαμπρού του, ο οποίος έχει ροκανίσει για τα καλά την προίκα της Μαίρης για χάρη της πολιτικής του φιλοδοξίας. Όμως, όταν αποτυγχάνει και για τρίτη φορά, συνειδητοποιεί ότι πρέπει επιτέλους να προσγειωθεί και να κοιτάξει να δει πώς θα βγάλει τα προς το ζην.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1953-1954 και έκοψε 33.649 εισιτήρια. Ήρθε στην 11η θέση σε 21 ταινίες.

Η ταινία είναι στην Ελληνική & Αγγλική γλώσσα.

Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει