Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες επ.3 (1989) ελληνικοί υπότιτλοι

100 Προβολές
Published
Υπόθεση: Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο Λονδίνο το 1872, σε μια εποχή χωρίς τα σημερινά υπερσύγχρονα μέσα μεταφοράς. Ο Φιλέας Φογκ (Pierce Brosnan), ένας εκκεντρικός άγγλος αριστοκράτης, βάζει ένα ιδιαίτερο στοίχημα με τους φίλους του από τη Λέσχη: Θα καταφέρει να ολοκληρώσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες διαφορετικά θα χάσει όλη του τη περιουσία. Έχοντας μαζί του τον πιστό Γάλλο υπηρέτη του Πασπαρτού, που σιχαίνεται τα ταξίδια, Ο Φογκ θα φύγει απ' την Αγγλία την ίδια κιόλας μέρα. Τα απρόοπτα ξεκινούν απ' την αρχή: ο Επιεωρητής Φιξ (Peter Ustinov) βρίσκεται στο κατόπι τους, πιστεύοντας πως ευθύνονται για τη πρόσφατη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας. Το ταξίδι, όμως, τους επιφυλάσει πολλά ακόμη απρόοπτα και θα εξελιχθεί σε μια περιπέτεια πολύ μεγαλύτερη απ' όσο φανταζόντουσαν.

Το κλασικό των κλασικών, το περιπετειώδες αριστούργημα του Ιουλίου Βερν ("20.000 λεύγες κάτω από τη Θάλασσα", "Ταξίδι στο Κέντρο της Γης" κ.α.) μεταφέρεται σε μιά εντυπωσιακή μίνι-σειρά τριών επεισοδίων, που μένει (απρόσμενα) πιστή στη πλοκή και τους χαρακτήρες του βιβλίου, και διαθέτει ένα ασυναγώνιστο εξωτικό άρωμα.

Ο Pierce Brosnan διαθέτει το δυναμισμό και τη γοητεία του ήρωα του Βερν, κάνοντας τον θεατή να ξεχάσει τελείως πως βλέπει τον "Τζέιμς Μποντ". Πέρα από έναν ιδανικό πρωταγωνιστή, η σειρά ευτύχησε να έχει ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών σε δεύτερους ρόλους (Peter Ustinov, Lee Remick, Roddy McDowall, Robert Wagner και... Christopher Lee!!). Είναι συγχρόνως μια εξαιρετική παραγωγή (σύμπραξη 4 χωρών!), γυρισμένη σε υπέροχα σκηνικά εποχής και φυσικές τοποθεσίες που εκπέμπουν την εξωτική γοητεία μιας άλλης εποχής. Το συναρπαστικό ταξίδι του Φιλέα Φογκ και των φίλων του θα απολαύσουν ιδιαιτέρως οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ η σειρά είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Πρωτότυπος Τίτλος: Around the World in 80 Days
Βαθμολογία IMDb: 7,2/10
Σκηνοθεσία: Buzz Kulik
Πρωταγωνιστούν: Pierce Brosnan, Peter Ustinov, Julia Nickson, Eric Idle, Lee Remick, Roddy McDowall, Robert Wagner, Christopher Lee, Arielle Dombasle, Robert Morley, Anna Masley
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει