Φον Δημητράκης (1990) Θέατρο της Δευτέρας

143 Προβολές
Published
Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής \"Το θέατρο της Δευτέρας (1976)\". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 25 Σεπτεμβρίου 1993.

Αθήνα, στον δεύτερο χρόνο της γερμανικής κατοχής, n οικογένεια Χαρίτου περνάει δύσκολες ώρες.
Ο αρχηγός της οικογένειας Δημητράκης, πηγαινοέρχεται στην Κομαντατούρ αφού τα παιδιά του είναι οργανωμένα στην Αντίσταση. Είκοσι χρόνια κατασπατάλησε την περιουσία του στην προσπάθειά του να εκλεγεί βουλευτής και να αποκτήσει μια υπουργική καρέκλα. Η οικογένειά του δεν αντιλαμβάνεται μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει για να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του. Αποκηρύττει τον αγωνιστή γιο του και οι Γερμανοί σαν αντάλλαγμα τον χρίζουν υπουργό Κρατικής Ασφάλειας. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, γίνεται αγνώριστος. Από δειλός και φοβισμένος μεταμορφώνεται σε εκδικητικό και αμείλικτο εκτελεστή. Αποδεικνύεται πως όλους και όλα μπορεί να τα θυσιάσει στον βωμό της πολιτικής και της εξουσίας. Γίνεται ολοένα πιο Γερμανός και από τους ίδιους τους κατακτητές ένας αληθινός... Φον Δημητράκης!
Σκηνοθεσία: Κανέλλος Αποστόλου , Γιώργος Εμιρζάς
Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς
Ηθοποιοί: Γιώργος Παρτσαλάκης (Δημήτρης Χαρίτος) , Καίτη Γρηγοράτου (Άννα) , Αγνή Βλάχου (Μαρία Χαρίτου) , Δημήτρης Ζακυνθινός (Λεωνίδας) , Μπάμπης Γιωτόπουλος (Σεραφείμ) , Ηλίας Ασπρούδης (Γιάννης) , Μαρίνα Δεληβοριά (Ιουλία) , Ελένη Κρίτα (Φωφώ) , Όλγα Δαλέντζα (Κατίνα) , Κώστας Καγξίδης (Ζαρλάς) , Πέτρος Αυγερινός (Α\' πελάτης) , Νίκος Δούκας (Β\' πελάτης) , Κώστας Τζουβάρας (χωροφύλακας)


Οι playlists του καναλιού εδώ:
https://www.youtube.com/channel/UCK_B08BkAcYbPkdeZZJRj6g/playlists
Τα βίντεο του καναλιού εδώ :
https://www.youtube.com/channel/UCK_B08BkAcYbPkdeZZJRj6g/videos
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει