Η Αναγέννηση Ενός Έθνους (15ο επεισόδιο/Τελευταίο)

45 Προβολές
Published
Στο δέκατο πέμπτο επεισόδιο της σειράς, ο ΜΑΝΟΣ μιλάει στο θείο του για τον καημό του για το άδοξο τέλος της σχέσης του με τη ΣΟΦΙΑ. Ο ΠΑΝΟΣ (ΒΛΑΣΣΗΣ ΖΩΤΗΣ) και ο ΝΤΙΝΟΣ (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΑΝΟΣ) φτάνουν στην ταβέρνα και ενημερώνουν τον ΜΑΝΟ για την μετάθεσή του. Ο ΧΡΥΣΟΡΑΒΔΗΣ (ΤΡΥΦΩΝ ΚΑΡΑΤΖΑΣ) κερδίζει την συμπάθεια και τη φιλία της ΣΟΦΙΑΣ με τον ευγενικό τρόπο και την αμέριστη κατανόηση που της έδειξε. Ο ΧΡΥΣΟΡΑΒΔΗΣ ανακοινώνει στη ΣΟΦΙΑ ότι δεν θα την παντρευτεί και ότι θα την προστατέψει από την οργή του πατέρα της ρίχνοντας το φταίξιμο στον εαυτό του. Τα μέλη του Στρατιωτικού Συνδέσμου τσακώνονται καθώς οι μισοί έχουν πειστεί από τα λόγια του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΑΛΛΗ για συνάντηση και το άνοιγμα της Βουλής στις 31 Αυγούστου. Ο υπολοχαγός ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ και ο υπολοχαγός ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ φεύγουν από τη συνάντηση. Όταν η ΘΑΛΕΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΑΝΙΣΑΛΗ) μαθαίνει ότι ο ΜΑΝΟΣ θα φύγει, στέλνει με την ΜΑΡΙΑ (ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ) σημείωμα στη ΣΟΦΙΑ. Ενώ ο ΜΑΝΟΣ γράφει στους γονείς του, η ΘΑΛΕΙΑ τον διακόπτει ανακοινώνοντάς του ότι η ΣΟΦΙΑ τον περιμένει. Οι δυο νέοι παραδέχονται πια τον έρωτά τους και ο ΜΑΝΟΣ ρωτάει τη ΣΟΦΙΑ αν είναι αποφασισμένη να τον ακολουθήσει και να εγκαταλείψει τους γονείς της και την πλούσια ζωή της. Η ΣΟΦΙΑ με δάκρυα στα μάτια δείχνει αποφασισμένη να ζήσει με τον αγαπημένο της και να απαρνηθεί την προηγούμενη ζωή της. Όλοι οι στρατιωτικοί, ενωμένοι πια μετά την άρνηση του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΑΛΛΗ να τους συναντήσει, ετοιμάζονται για το κίνημα. Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ κηρύσσει την επανάσταση με έδρα το Γουδί. Η ΣΟΦΙΑ πηγαίνει με την βαλίτσα της στο σπίτι της ΘΑΛΕΙΑΣ και πέφτει στην αγκαλιά του αγαπημένου της. Ο ΤΙΜΟΛΕΩΝ (ΒΥΡΩΝ ΠΑΛΛΗΣ) γυρίζει στο σπίτι αναστατωμένος με την συμπεριφορά του ΡΑΛΛΗ και δηλώνει στην ΜΕΡΟΠΗ ότι θα παραιτηθεί από το κόμμα και θα φύγουν για την Κηφισιά. Η ΜΕΡΟΠΗ ψάχνει τη ΣΟΦΙΑ και βρίσκει το αποχαιρετιστήριο γράμμα της. Τρέχει στο γραφείο του ΤΙΜΟΛΕΟΝΤΑ, με δάκρυα στα μάτια του ανακοινώνει ότι η κόρη τους έφυγε και του δίνει το γράμμα της.
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου , Στέλιος Γρηγορίου
Σενάριο: Γρηγόρης Γρηγορίου , Λένα Γρηγορίου , Πάνος Κοντέλλης
Μουσική σύνθεση: Λευτέρης Γρηγορίου
Σκηνικά: Τάσος Ζωγράφος
Ηθοποιοί: Γιώργος Κωνσταντής (Μάνος Χτενιάδης) , Λίλιαν Δημητρακοπούλου (Σοφία Μαυρογιώργη) , Αφροδίτη Γρηγοριάδου (Μερόπη Μαυρογιώργη) , Βύρων Πάλλης (Τιμολέων Μαυρογιώργης) , Γιώργος Γεωγλερής (δημοσιογράφος Στρατής Μπέλκας) , Τρύφων Καρατζάς (Κοκός Χρυσοράβδης) , Νατάσα Μανίσαλη (Θάλεια, μοδίστρα) , Λουίζα Ποδηματά (Ελπίδα, μητέρα Πάνου και Άσπας) , Βλάσης Ζώτης (Πάνος Πολυδέρκης) , Μάτα Φωτοπούλου (Άσπα Πολυδέρκη) , Γιώργος Μπάρτης (αρχίατρος) , Κάκια Ιγερινού (Καλλιρρόη Παρρέν) , Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (μοίραρχος Διοσκουρίδης) , Νίκος Κούρος (Κυριακού, διευθυντής εφημερίδας) , Νίκος Πόγκας (Αποστόλης, χοροδιδάσκαλος/συνταγματάρχης Βακάλογου) , Παύλος Ορκόπουλος (γιατρός) , Σταύρος Ξενίδης (πρωθυπουργός Γεώργιος Θεοτόκης) , Ελένη Καλλία (Έρση Λυμπέρη) , Γιώργος Βρασιβανόπουλος (Γεωργοστόπουλος) , Νίκος Δενδρινός (Γεώργιος Ζωγράφος) , Κοσμάς Ζαχάρωφ (Θωμάς Ταμπάνης) , Θοδωρής Προκοπίου (Μεμάς, δεκανέας) , Γιολάντα Μπαλαούρα (Μαρία) , Περικλής Λιανός (Ντίνος Αγγελίδης) , Τρύφων Παπουτσής (Ρήγας) , Κωστής Μαλκότσης (Ιωάννης Μεταξάς) , Δημήτρης Φραγκιόγλου (Βλάσσης, χωροφύλακας) , Κώστας Μπακάλης (Διοικητής Ζαφειράκης) , Άννα Μιχαήλου (Αγνή) , Αντώνης Αντωνίου (πρωθυπουργός Δημήτριος Ράλλης) , Ντίνος Λύρας (συνταγματάρχης Νικόλας Ζορμπάς) , Μαίρη Σαουσοπούλου (Φανή) , Γιάννης Εμμανουήλ (καπετάν Γιωργής Χτενιάδης) , Πάνος Πανόπουλος (υπολοχαγός
Θεόδωρος Τσάγκος) , Ντίνος Σούτης (επιλοχίας Μήτσος Τζάκας) , Νίκος Γαβαλάς (Γεράσιμος, μπάτλερ) , Νίκος Παπαχρήστος (Ζιμπρακάκης) , Ευγενία Αποστόλου , Γεράσιμος Γεννατάς , Λευτέρης Γρηγορίου , Έκτωρ Καλούδης , Κυριάκος Κατριβάνος , Δημήτρης Κουτρουβιδέας , Μάνος Παντελίδης , Βασίλης Βασιλόπουλος , Ανδρέας Μαριανός , Γιάννης Παπαθύμιος , Γιάννης Κασελάκης , Γιάννης Λιακάκος , Γιάννα Ανδρεοπούλου , Βασίλης Βλάχος , Δημήτρης Γιαννόπουλος , Κυριάκος Κατριβάνος , Παναγιώτης Μποτίνης , Δημήτρης Ντάσιος , Αργύρης Παυλίδης , Γιώργος Σταμάτης , Λάζαρος Ανδριώτης , Γιώργος Μπαγιώκης , Δημήτρης Μπάνος.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει