Η Αναγέννηση Ενός Έθνους (9ο επεισόδιο)

89 Προβολές
Published
Στο ένατο επεισόδιο της σειράς, ο ΤΙΜΟΛΕΩΝ (ΒΥΡΩΝ ΠΑΛΛΗΣ) καταφεύγει στο μοίραρχο ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ) για την απαγωγή της κόρης του. Ενεργοποιούνται όλες οι δυνάμεις προς αναζήτηση της ΣΟΦΙΑΣ. Ο ΜΑΝΟΣ φτάνει στο κρησφύγετο που κρατείται η ΣΟΦΙΑ. Οι απαγωγείς τον χτυπούν και η ΣΟΦΙΑ τον φροντίζει, ενώ στο σπίτι των ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΔΩΝ ο ΤΙΜΟΛΕΩΝ (ΒΥΡΩΝ ΠΑΛΛΗΣ) υποστηρίζει ότι ο ΜΑΝΟΣ με τη ΣΟΦΙΑ σχεδίασαν την απαγωγή. Ο ΜΑΝΟΣ αναγνωρίζει έναν παλιό του συναγωνιστή, τον ΝΙΚΗΤΑ, μεταξύ των απαγωγέων. Φτάνουν ενισχύσεις της χωροφυλακής και η ΣΟΦΙΑ με το ΜΑΝΟ απελευθερώνονται. Ο ΜΑΝΟΣ βρίσκεται στο κρεβάτι του σπιτιού του και τον εξετάζει ο αρχίατρος (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΗΣ). Ο υπολοχαγός του τον ενημερώνει ότι ο ΤΙΜΟΛΕΩΝ δεν τον συμπαθεί και τον κατηγόρησε για την απαγωγή. Στο σπίτι των ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΔΩΝ, ο γιατρός (ΠΑΥΛΟΣ ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΣ) ενημερώνει τους γονείς της ΣΟΦΙΑΣ για την κατάσταση της υγείας της. Ο ΤΙΜΟΛΕΩΝ είναι θυμωμένος με την κόρη του και θέλει να προστατέψει την υπόληψη της οικογένειάς του. Η ΑΣΠΑ (ΜΑΤΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ) επισκέπτεται την ξαδέρφη της και συζητούν για τα συναισθήματά της για τον ΜΑΝΟ. Η ΑΣΠΑ σχολιάζει το δεσποτικό χαρακτήρα του θείου της, ΤΙΜΟΛΕΟΝΤΑ. Η ΣΟΦΙΑ εμμένει στην απόφασή της να μην παντρευτεί τον ΧΡΥΣΟΡΑΒΔΗ και θέλει να παλέψει για τον έρωτά της. Ο ΣΤΡΑΤΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΓΛΕΡΗΣ) και ο ΜΑΝΟΣ συζητούν για την απαγωγή και για το κίνημα των στρατιωτικών που προετοιμάζεται στα κρυφά. Τη συζήτησή τους διακόπτει η ΑΣΠΑ. Ο ΜΑΝΟΣ αντιλαμβάνεται το αίσθημα που υπάρχει μεταξύ των δυο νέων, της ΑΣΠΑΣ και του ΣΤΡΑΤΗ, ο οποίος τελικά του αποκαλύπτει τη σχέση τους.
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου , Στέλιος Γρηγορίου
Σενάριο: Γρηγόρης Γρηγορίου , Λένα Γρηγορίου , Πάνος Κοντέλλης
Μουσική σύνθεση: Λευτέρης Γρηγορίου
Σκηνικά: Τάσος Ζωγράφος
Ηθοποιοί: Γιώργος Κωνσταντής (Μάνος Χτενιάδης) , Λίλιαν Δημητρακοπούλου (Σοφία Μαυρογιώργη) , Αφροδίτη Γρηγοριάδου (Μερόπη Μαυρογιώργη) , Βύρων Πάλλης (Τιμολέων Μαυρογιώργης) , Γιώργος Γεωγλερής (δημοσιογράφος Στρατής Μπέλκας) , Τρύφων Καρατζάς (Κοκός Χρυσοράβδης) , Νατάσα Μανίσαλη (Θάλεια, μοδίστρα) , Λουίζα Ποδηματά (Ελπίδα, μητέρα Πάνου και Άσπας) , Βλάσης Ζώτης (Πάνος Πολυδέρκης) , Μάτα Φωτοπούλου (Άσπα Πολυδέρκη) , Γιώργος Μπάρτης (αρχίατρος) , Κάκια Ιγερινού (Καλλιρρόη Παρρέν) , Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (μοίραρχος Διοσκουρίδης) , Νίκος Κούρος (Κυριακού, διευθυντής εφημερίδας) , Νίκος Πόγκας (Αποστόλης, χοροδιδάσκαλος/συνταγματάρχης Βακάλογου) , Παύλος Ορκόπουλος (γιατρός) , Σταύρος Ξενίδης (πρωθυπουργός Γεώργιος Θεοτόκης) , Ελένη Καλλία (Έρση Λυμπέρη) , Γιώργος Βρασιβανόπουλος (Γεωργοστόπουλος) , Νίκος Δενδρινός (Γεώργιος Ζωγράφος) , Κοσμάς Ζαχάρωφ (Θωμάς Ταμπάνης) , Θοδωρής Προκοπίου (Μεμάς, δεκανέας) , Γιολάντα Μπαλαούρα (Μαρία) , Περικλής Λιανός (Ντίνος Αγγελίδης) , Τρύφων Παπουτσής (Ρήγας) , Κωστής Μαλκότσης (Ιωάννης Μεταξάς) , Δημήτρης Φραγκιόγλου (Βλάσσης, χωροφύλακας) , Κώστας Μπακάλης (Διοικητής Ζαφειράκης) , Άννα Μιχαήλου (Αγνή) , Αντώνης Αντωνίου (πρωθυπουργός Δημήτριος Ράλλης) , Ντίνος Λύρας (συνταγματάρχης Νικόλας Ζορμπάς) , Μαίρη Σαουσοπούλου (Φανή) , Γιάννης Εμμανουήλ (καπετάν Γιωργής Χτενιάδης) , Πάνος Πανόπουλος (υπολοχαγός
Θεόδωρος Τσάγκος) , Ντίνος Σούτης (επιλοχίας Μήτσος Τζάκας) , Νίκος Γαβαλάς (Γεράσιμος, μπάτλερ) , Νίκος Παπαχρήστος (Ζιμπρακάκης) , Ευγενία Αποστόλου , Γεράσιμος Γεννατάς , Λευτέρης Γρηγορίου , Έκτωρ Καλούδης , Κυριάκος Κατριβάνος , Δημήτρης Κουτρουβιδέας , Μάνος Παντελίδης , Βασίλης Βασιλόπουλος , Ανδρέας Μαριανός , Γιάννης Παπαθύμιος , Γιάννης Κασελάκης , Γιάννης Λιακάκος , Γιάννα Ανδρεοπούλου , Βασίλης Βλάχος , Δημήτρης Γιαννόπουλος , Κυριάκος Κατριβάνος , Παναγιώτης Μποτίνης , Δημήτρης Ντάσιος , Αργύρης Παυλίδης , Γιώργος Σταμάτης , Λάζαρος Ανδριώτης , Γιώργος Μπαγιώκης , Δημήτρης Μπάνος.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει