Η Αναγέννηση Ενός Έθνους (7ο επεισόδιο)

101 Προβολές
Published
Στο έβδομο επεισόδιο της σειράς, στο σπίτι της ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ ΠΑΡΡΕΝ (ΚΑΚΙΑ ΙΓΕΡΙΝΟΥ) συζητούν για το θέμα του δημοτικισμού. Στην παρέα βρίσκονται η ΑΣΠΑ (ΜΑΤΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ), ο ΣΤΡΑΤΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΓΛΕΡΗΣ) και ο αρχίατρος (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΗΣ). Ο ΠΑΝΟΣ (ΒΛΑΣΣΗΣ ΖΩΤΗΣ) φτάνει στο σπίτι της ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ ΠΑΡΡΕΝ και γνωρίζει τον ΣΤΡΑΤΗ. Σε καφενείο, ο ΤΙΜΟΛΕΩΝ (ΒΥΡΩΝ ΠΑΛΛΗΣ), ο εκδότης της εφημερίδας «ΑΛΗΘΕΙΑ» ΚΥΡΙΑΚΟΥ (ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΣ) και αξιωματούχοι της φρουράς του Βασιλιά, συζητούν για την πολιτική κατάσταση και διαφωνούν, ενώ στους δρόμους πραγματοποιείται συλλαλητήριο από τις συντεχνίες και ακούγονται πυροβολισμοί. Στο σπίτι της οικογένειας ΠΟΛΥΔΕΡΚΗ, ο ΠΑΝΟΣ με την ΑΣΠΑ συζητούν για τον ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΕΛΚΑ και τσακώνονται για το θέμα του γάμου της. Ο ΜΑΝΟΣ με τον ΜΗΤΣΟ μιλούν για τμήματα του στρατού που βρίσκονται σε επιφυλακή εξαιτίας του νόμου για τον οργανισμό του στρατού, και τον ικανό αρχηγό της ομάδας που ετοιμάζεται να επαναστατήσει, τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΝΔΥΛΗ. Ο ΤΙΜΟΛΕΩΝ με την ΜΕΡΟΠΗ (ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ) συζητούν για τον επικείμενο γάμο της ΣΟΦΙΑΣ με τον ΚΟΚΟ, όταν διακόπτει την συνομιλία τους η απρόσμενη επίσκεψη του ΧΡΥΣΟΡΑΒΔΗ (ΤΡΥΦΩΝ ΚΑΡΑΤΖΑΣ). Ο ΚΟΚΟΣ ενημερώνει τον ΤΙΜΟΛΕΟΝΤΑ ότι θα πρέπει να λείψει για δυο μήνες στην Αίγυπτο. Η ΣΟΦΙΑ κλαίει στην αγκαλιά της μητέρας της, καθώς δεν θέλει να παντρευτεί τον ΚΟΚΟ. Ο ΤΙΜΟΛΕΩΝ είναι ανένδοτος και τονίζει στη ΣΟΦΙΑ ότι θα βρίσκεται υπό περιορισμό όσο καιρό λείπει ο ΚΟΚΟΣ. Ο ΜΑΝΟΣ συζητά με τον υπολοχαγό του για τη σύλληψη των 30 υπαξιωματικών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο φίλος του, ο ΜΗΤΣΟΣ. Ο ΜΑΝΟΣ επιστρέφει στο σπίτι και βρίσκει τη ΜΑΡΙΑ (ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ) να κλαίει εξαιτίας της σύλληψης των υπαξιωματικών. Στο δωμάτιό του, ο ΜΑΝΟΣ διαβάζει το γράμμα που του έστειλε η ΣΟΦΙΑ μέσω της ΜΑΡΙΑΣ. Ο ΠΑΝΟΣ ζητάει από τον αρχιστράτηγο της φρουράς του διαδόχου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ), να συναντήσει τον πρίγκιπα ΑΝΔΡΕΑ να τον παρακαλέσει να αφήσει ελεύθερο τον ΜΗΤΣΟ. Ενώ οι δυο άντρες διαφωνούν για την κίνηση των υπαξιωματικών, φτάνει διαταγή από τον Βασιλιά, που δίνει χάρη στους συλληφθέντες.
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου , Στέλιος Γρηγορίου
Σενάριο: Γρηγόρης Γρηγορίου , Λένα Γρηγορίου , Πάνος Κοντέλλης
Μουσική σύνθεση: Λευτέρης Γρηγορίου
Σκηνικά: Τάσος Ζωγράφος
Ηθοποιοί: Γιώργος Κωνσταντής (Μάνος Χτενιάδης) , Λίλιαν Δημητρακοπούλου (Σοφία Μαυρογιώργη) , Αφροδίτη Γρηγοριάδου (Μερόπη Μαυρογιώργη) , Βύρων Πάλλης (Τιμολέων Μαυρογιώργης) , Γιώργος Γεωγλερής (δημοσιογράφος Στρατής Μπέλκας) , Τρύφων Καρατζάς (Κοκός Χρυσοράβδης) , Νατάσα Μανίσαλη (Θάλεια, μοδίστρα) , Λουίζα Ποδηματά (Ελπίδα, μητέρα Πάνου και Άσπας) , Βλάσης Ζώτης (Πάνος Πολυδέρκης) , Μάτα Φωτοπούλου (Άσπα Πολυδέρκη) , Γιώργος Μπάρτης (αρχίατρος) , Κάκια Ιγερινού (Καλλιρρόη Παρρέν) , Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (μοίραρχος Διοσκουρίδης) , Νίκος Κούρος (Κυριακού, διευθυντής εφημερίδας) , Νίκος Πόγκας (Αποστόλης, χοροδιδάσκαλος/συνταγματάρχης Βακάλογου) , Παύλος Ορκόπουλος (γιατρός) , Σταύρος Ξενίδης (πρωθυπουργός Γεώργιος Θεοτόκης) , Ελένη Καλλία (Έρση Λυμπέρη) , Γιώργος Βρασιβανόπουλος (Γεωργοστόπουλος) , Νίκος Δενδρινός (Γεώργιος Ζωγράφος) , Κοσμάς Ζαχάρωφ (Θωμάς Ταμπάνης) , Θοδωρής Προκοπίου (Μεμάς, δεκανέας) , Γιολάντα Μπαλαούρα (Μαρία) , Περικλής Λιανός (Ντίνος Αγγελίδης) , Τρύφων Παπουτσής (Ρήγας) , Κωστής Μαλκότσης (Ιωάννης Μεταξάς) , Δημήτρης Φραγκιόγλου (Βλάσσης, χωροφύλακας) , Κώστας Μπακάλης (Διοικητής Ζαφειράκης) , Άννα Μιχαήλου (Αγνή) , Αντώνης Αντωνίου (πρωθυπουργός Δημήτριος Ράλλης) , Ντίνος Λύρας (συνταγματάρχης Νικόλας Ζορμπάς) , Μαίρη Σαουσοπούλου (Φανή) , Γιάννης Εμμανουήλ (καπετάν Γιωργής Χτενιάδης) , Πάνος Πανόπουλος (υπολοχαγός
Θεόδωρος Τσάγκος) , Ντίνος Σούτης (επιλοχίας Μήτσος Τζάκας) , Νίκος Γαβαλάς (Γεράσιμος, μπάτλερ) , Νίκος Παπαχρήστος (Ζιμπρακάκης) , Ευγενία Αποστόλου , Γεράσιμος Γεννατάς , Λευτέρης Γρηγορίου , Έκτωρ Καλούδης , Κυριάκος Κατριβάνος , Δημήτρης Κουτρουβιδέας , Μάνος Παντελίδης , Βασίλης Βασιλόπουλος , Ανδρέας Μαριανός , Γιάννης Παπαθύμιος , Γιάννης Κασελάκης , Γιάννης Λιακάκος , Γιάννα Ανδρεοπούλου , Βασίλης Βλάχος , Δημήτρης Γιαννόπουλος , Κυριάκος Κατριβάνος , Παναγιώτης Μποτίνης , Δημήτρης Ντάσιος , Αργύρης Παυλίδης , Γιώργος Σταμάτης , Λάζαρος Ανδριώτης , Γιώργος Μπαγιώκης , Δημήτρης Μπάνος.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει