Γυάλινος κόσμος (1976) Tennessee Williams (θέατρο της Δευτέρας)

159 Προβολές
Published
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Χονδρογιάννης
Συγγραφέας: Tennessee Williams
Σενάριο: Μαρία Κατζουράκη (μετάφραση κειμένου)
Μουσική σύνθεση: Αιμιλία Ρόδη
Ηθοποιοί: Μαίρη Λαλοπούλου (Amanda Wingfield) , Ματίνα Καρρά (Laura Wingfield) , Μιχάλης Μόσιος (Tom Wingfield) , Κώστας Αρζόγλου (Jim O’Connor)
Σχόλια/Πλοκή: Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα θεατρικά έργα του Τενεσί Ουίλιαμς. Το αδιέξοδο των ηρώων δίνεται με ποίηση και αγάπη και οι χαρακτήρες κτίζονται με πραγματικά υλικά. Η Λάουρα είναι κλεισμένη στο γυάλινο κόσμο της, στη συλλογή της από γυάλινα ζωάκια – μινιατούρες. Η φύση δεν ήταν γενναιόδωρη μαζί της, αφού ένα ελάττωμα στο πόδι την κάνει να κουτσαίνει ελαφρά και να περιχαρακώνεται στον εαυτό της αφού αισθάνεται ανεπιθύμητη. Η μητέρα της, η Αμάντα, ζει με τις αναμνήσεις της εποχής που ήταν νέα κι όμορφη και άρεσε στους άνδρες. Είναι ακόμη κοκέτα και καλοβαλμένη. Καταπιέζει την κόρη της προσπαθώντας να την κάνει πιο «γυναίκα», σύμφωνα με τις δικές της προδιαγραφές. Ο αδελφός της Λάουρα, ο Τομ, είναι εγκλωβισμένος μέσα σε μια ζοφερή καθημερινότητα και ονειρεύεται να ανοίξει τα φτερά του και να φύγει από την πραγματικότητα που ζει με την οικογένειά του. Όταν η Αμάντα του ζητάει να βοηθήσει τη Λάουρα να γνωρίσει νέους άνδρες, εκείνος φέρνει στο σπίτι το φίλο του τον Τζιμ. Η επίσκεψη αυτή θα φέρει όλους τους ήρωες του έργου αντιμέτωπους με την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή.
Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής \"Το θέατρο της Δευτέρας (1976)\". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά τρεις φορές. Στις 2 Μαρτίου 1981, στις 8 Δεκεμβρίου 2008 & στις 23 Οκτωβρίου 2009.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει