Ψύλλοι στ' αυτιά (1976) Ντίνος Ηλιόπουλος (Θέατρο της Δευτέρας)

128 Προβολές
Published
Οι playlists του καναλιού εδώ:
https://www.youtube.com/channel/UCK_B08BkAcYbPkdeZZJRj6g/playlists
Τα βίντεο του καναλιού εδώ :
https://www.youtube.com/channel/UCK_B08BkAcYbPkdeZZJRj6g/videos

Σκηνοθεσ? ?α: Ντίνος Ηλιόπουλος
Συγγραφέας: Georges Feydeau
Σενάριο: Φρίξος Ηλιάδης
Μουσική σύνθεση: Φώντας Λαλαούνης
Ηθοποιοί: Ντίνος Ηλιόπουλος (Βίκτορ Ντενί/Αλέξης) , Νίκος Κάπιος (Αντώνης) , Ελένη Σάνιου (Μαρία) , Έλντα Αθανασάκη (Ευγενία) , Μανώλης Δεστούνης (Αμερικάνος) , Ντίνος Δουλγεράκης (Θωμάς) , Ελένη Θεοφίλου (Λουκία) , Δημήτρης Καλλιβωκάς (Ισίδωρος) , Βάσω Μεριδιώτου (Στεφανία) , Γιώργος Πάλλης (μπάρμπα-Λούης) , Πάνος Πανόπουλος (γιατρός) , Δημήτρης Χόπτηρης (Ανδρέας) , Τάσος Ψωμόπουλος (Γιάννης)
Σχόλια/Πλοκή: Γαλλική κωμωδία καταστάσεων που γράφτηκε το 1907, και ανέβηκε με τεράστια επιτυχία στο «Θέατρο Γκλόρια» τη δεκαετία του 1960, από το θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση και πρωταγωνιστεί σε διπλό ρόλο. Η κωμωδία έχει κεντρικά θέματα τον γάμο και τις συζυγικές απιστίες, καυτηριάζοντας την αστική τάξη. Η Στεφανία υποψιάζεται , εσφαλμένα όπως αποδεικνύεται στο τέλος, ότι ο σύζυγός της Βίκτορ Ντενί την απατά, και αποφασίζει να γράψει και να στείλει ένα ερωτικό γράμμα, με τη βοήθεια της φίλης της Λουκίας, για να τον πιάσει επ\' αυτοφώρω. Από εκείνη τη στιγμή, δημιουργείται μια ολόκληρη σειρά από παρεξηγήσεις και μπερδέματα. Όλοι οι ήρωες συναντιούνται στο Κέντρο «Βίλλα Κοκόρια», ένα μέρος για παράνομα ζευγάρια. Εκεί επικρατεί πλήρης σύγχυση, εφόσον καθένας έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με αυτούς που δεν περίμενε. Αποκορύφωμα αποτελεί η στιγμή που εμφανίζεται ο Αλέξης ο υπηρέτης, ο οποίος είναι ο σωσίας του Βίκτορ και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει. Στην τελευταία πράξη, στην οικία Ντενί, τα μπερδέματα συνεχίζονται ώσπου κάποια στιγμή η αλήθεια αποκαθίσταται, το ίδιο και οι σχέσεις μεταξύ των προσώπων.
Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής \"Το θέατρο της Δευτέρας (1976)\". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 31 Ιουλίου 1979 & στις 5 Ιανουαρίου 2009. Προβλήθηκε και πάλι από την εκπομπή \"Το θέατρο στην ΕΡΤ\" το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει