Πόλεμος του Βιετνάμ - ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΙΧΝΗ / Vietnam War - HIDDEN TRACES

68 Προβολές
Published
Στις 27 Ιανουαρίου 1973 στο Παρίσι υπογράφεται Συνθήκη Ειρήνης ανάμεσα στις ΗΠΑ, το Βόρειο Βιετνάμ και το Νότιο Βιετνάμ, το οποίο εκπροσωπούσε το Εθνικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Νότιου Βιετνάμ, οι Βιετκόνγκ. Έτσι επισφραγίστηκε το τέλος του πολέμου έπειτα από 8 χρόνια ανάμεσα στον Αμερικανικό στρατό που υποστήριζε το Νότιο Βιετνάμ εναντίον του Βόρειου Βιετνάμ. Πολλά εκατομμύρια Βιετναμέζοι σκοτώθηκαν και 60.000 Αμερικανοί στρατιώτες.
Σήμερα το Βιετνάμ είναι μία ενιαία χώρα με πληθυσμό 95 εκατομμύρια κατοίκους και πρωτεύουσα το Ανόι στον Βορρά. Η Σαϊγκόν στο Νότο πήρε πάλι την παλιά ονομασία Χο Τσι Μινχ.
Σαράντα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου τα ίχνη των μαχών είναι ακόμα εκεί, στις μνήμες και στα τοπία. Υπάρχει ακόμα το υπόγειο δίκτυο που χρησιμοποιήθηκε το 1968, όταν ο στρατός του Βόρειου Βιετνάμ επιτέθηκε ταυτόχρονα σε 100 πόλεις στη χώρα. Ανεξίτηλα είναι και τα ίχνη των Αμερικανών από τις δεκάδες στρατιωτικές βάσεις τους, μάλιστα πολλοί στρατιώτες δεν βρέθηκαν ποτέ. Οι αρχαιολόγοι βρίσκουν οστά που τα εξετάζουν οι ιατροδικαστές, ενώ οι ναπάλμ έχουν ανεξίτηλα σημαδέψει τους ανθρώπους και τον τόπο με τα χημικά απόβλητα. Σήμερα οι Αμερικανοί έχουν ξεκινήσει διαδικασίες καθαρισμού κοντά στην πρώην αεροπορική τους βάση, όπου οι μετρήσεις έδειξαν 400 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Το συγκλονιστικό αυτό ντοκιμαντέρ με τις ζωντανές μαρτυρίες και τις επιστημονικές ανακαλύψεις θα μας ταξιδέψει σε ένα παρελθόν ακόμα ολοζώντανο και που μάλλον δεν θα σβήσει ποτέ.

HIDDEN TRACES
Έτος παραγωγής: (2014)

Νέα αρχαιολογικά ευρήματα, μαρτυρίες και διηγήσεις για τον πόλεμο, συνεντεύξεις με ειδικούς και ψηφιακές αναπαραστάσεις αποκαλύπτουν τα μέχρι σήμερα κρυμμένα ίχνη των πιο σημαντικών επεισοδίων στην Ιστορία του πολέμου. Κάθε πεδίο μάχης γίνεται ανοιχτό βιβλίο που φέρνει στο φως απρόσμενα στοιχεία και λεπτομέρειες για τις διάσημες μάχες και μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα και την σημασία τους για την έκβαση του φοβερού αυτού πολέμου.

HIDDEN TRACES - D Day : https://youtu.be/iVYewBEEtd4
HIDDEN TRACES - Hitler’s Mountain : https://youtu.be/SKiVCRR6X5A
HIDDEN TRACES - Waterloo : https://youtu.be/0HTalFA3y_E
HIDDEN TRACES - Vietnam War : https://youtu.be/s4pPEjgnkqQ
HIDDEN TRACES - World War I : https://youtu.be/FOagaSntwAk
HIDDEN TRACES - Hiroshima : https://youtu.be/RKQ1OSrfrhs
greek narration and subs
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει