Το βουνό του Χίτλερ - ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΙΧΝΗ / Hitler’s Mountain - HIDDEN TRACES

126 Προβολές
Published
Το βουνό Όμπερζαλτσμπεργκ στη Βαυαρία ήταν ένα συνηθισμένο μέρος στη Γερμανία μέχρι που το 1923 το ανακάλυψε ο Αδόλφος Χίτλερ και έγινε το σπίτι του, το καταφύγιό του. Εκεί ψηλά, 700 χιλιόμετρα από το Βερολίνο ο αρχηγός των ναζί μαζί με τους πιο πιστούς του αξιωματικούς και την ερωμένη του Εύα Μπράουν, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, συνέλαβε τα πιο σκοτεινά σχέδια για την ανθρωπότητα. Το τεράστιο σπίτι του, το Μπέργκχοφ, η διαβόητη «Αετοφωλιά», κυριαρχούσε στην περιοχή, σύμβολο της ναζιστικής μεγαλομανίας.
Παρά τους βομβαρδισμούς και την επιθυμία να σβηστεί αυτό το τόσο σκοτεινό παρελθόν, 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου υπάρχουν ακόμα τα ίχνη του γιγαντιαίου στρατιωτικο-πολιτικού συμπλέγματος. Τι κρύβουν τα δέντρα, τι έχει απομείνει από το τεράστιο δίκτυο των τούνελ και των καταφυγίων που κατέσκαψαν το άλλοτε ήσυχο, μικρό βουνό; Πώς ζει η Ιστορία σε κάθε γωνιά του άλλοτε χιτλερικού ορόσημου;

ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΙΧΝΗ/HIDDEN TRACES
Έτος παραγωγής: (2014)

Νέα αρχαιολογικά ευρήματα, μαρτυρίες και διηγήσεις για τον πόλεμο, συνεντεύξεις με ειδικούς και ψηφιακές αναπαραστάσεις αποκαλύπτουν τα μέχρι σήμερα κρυμμένα ίχνη των πιο σημαντικών επεισοδίων στην Ιστορία του πολέμου. Κάθε πεδίο μάχης γίνεται ανοιχτό βιβλίο που φέρνει στο φως απρόσμενα στοιχεία και λεπτομέρειες για τις διάσημες μάχες και μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα και την σημασία τους για την έκβαση του φοβερού αυτού πολέμου.

HIDDEN TRACES - D Day : https://youtu.be/iVYewBEEtd4
HIDDEN TRACES - Hitler’s Mountain : https://youtu.be/SKiVCRR6X5A
HIDDEN TRACES - Waterloo : https://youtu.be/0HTalFA3y_E
HIDDEN TRACES - Vietnam War : https://youtu.be/s4pPEjgnkqQ
HIDDEN TRACES - World War I : https://youtu.be/FOagaSntwAk
HIDDEN TRACES - Hiroshima : https://youtu.be/RKQ1OSrfrhs
greek narration and subs
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει