Χιροσίμα - ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΙΧΝΗ / Hiroshima - HIDDEN TRACES

62 Προβολές
Published
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν περιορίστηκε στην Ευρώπη, την ίδια περίοδο στον Ειρηνικό μαινόταν και ο πόλεμος ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Αμερική, εξίσου βίαιος και ανεξίτηλος στην συλλογική μας μνήμη. Από το 1941 έως το 1945, τρία εκατομμύρια Ιάπωνες και 100.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τις ζωές τους. Ο πόλεμος τελείωσε σε ιαπωνικό έδαφος, στα νησιά Οκινάβα, όπου οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη επίθεση στον Ειρηνικό από στεριά και θάλασσα, στο Τόκιο, όπου φοβεροί βομβαρδισμοί άφησαν την πόλη σε ένα σωρό στάχτες και τέλος στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, όπου έπεσαν οι πρώτες και οι τελευταίες ατομικές βόμβες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό οδήγησε στην κατάρρευση της Αυτοκρατορίας της Ιαπωνίας και εγκαινίασε μια νέα εποχή, στην οποία η ανθρωπότητα πλέον βρέθηκε υπό την Δαμόκλειο σπάθη της απόλυτης καταστροφής.
Εβδομήντα χρόνια αργότερα, ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ακόμα στοιχειώνει τον ιαπωνικό λαό. Οι νεότερες γενιές προσπαθούν να καταλάβουν γιατί και οι δύο πλευρές υιοθέτησαν τόσο σκληρή στάση και να ρίξουν φως στο παρελθόν με νέες ανασκαφές, μαρτυρίες και φωτογραφίες. Βρίσκουν νέα τούνελ, ερείπια και αντικείμενα που ανήκαν σε στρατιώτες και πολίτες. Σε αυτό το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, αρχαιολόγοι ξεθάβουν κρυμμένα μυστικά και ίχνη ενός σκοτεινού παρελθόντος. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με ιστορικούς και μαρτυρίες επιζώντων θα γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και θα ξαναζήσουμε τους τελευταίους μήνες αυτού του φοβερού πολέμου και ένα από τα πιο τραυματικά συμβάντα στην Ιστορία της Ανθρωπότητας.

HIDDEN TRACES
Έτος παραγωγής: (2014)

Νέα αρχαιολογικά ευρήματα, μαρτυρίες και διηγήσεις για τον πόλεμο, συνεντεύξεις με ειδικούς και ψηφιακές αναπαραστάσεις αποκαλύπτουν τα μέχρι σήμερα κρυμμένα ίχνη των πιο σημαντικών επεισοδίων στην Ιστορία του πολέμου. Κάθε πεδίο μάχης γίνεται ανοιχτό βιβλίο που φέρνει στο φως απρόσμενα στοιχεία και λεπτομέρειες για τις διάσημες μάχες και μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα και την σημασία τους για την έκβαση του φοβερού αυτού πολέμου.

HIDDEN TRACES - D Day : https://youtu.be/iVYewBEEtd4
HIDDEN TRACES - Hitler’s Mountain : https://youtu.be/SKiVCRR6X5A
HIDDEN TRACES - Waterloo : https://youtu.be/0HTalFA3y_E
HIDDEN TRACES - Vietnam War : https://youtu.be/s4pPEjgnkqQ
HIDDEN TRACES - World War I : https://youtu.be/FOagaSntwAk
HIDDEN TRACES - Hiroshima : https://youtu.be/RKQ1OSrfrhs
greek narration and subs
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει