Βατερλώ - ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΙΧΝΗ / Waterloo - HIDDEN TRACES

64 Προβολές
Published
Στις 2 Δεκεμβρίου 1804 ο Ναπολέων Βοναπάρτης στέφεται αυτοκράτορας των Γάλλων. Στρατιωτική ιδιοφυΐα, έχει συγκεντρώσει στρατό με 700.000 άντρες, τον «Μεγάλο Στρατό», που κερδίζει αμέτρητες μάχες παντού στην Ευρώπη.
Δύο αιώνες μετά την πτώση του, ο Ναπολέων συνεχίζει να γοητεύει και οι ιστορικοί αναλύουν αναρίθμητες μαρτυρίες, σκίτσα, πίνακες, αντικείμενα της εποχής. Πολλά βιβλία έχουν εκδοθεί για τον Αυτοκράτορα, τα στρατεύματα του και τις μυθικές μάχες τους, ακόμα και σήμερα όμως ξεχασμένοι τάφοι, όπλα, χειρουργικά εργαλεία και προσωπικά αντικείμενα μας πληροφορούν για την καθημερινή ζωή των στρατιωτών στον πόλεμο. Χιλιάδες ανώνυμοι άνθρωποι που περνούσαν την φρίκη του πεδίου των μαχών και θυσίαζαν τις ζωές τους για να χτιστεί η δόξα της Ναπολεόντειας Αυτοκρατορίας.
Αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ με ζωντανή έρευνα, ιστορικές μαρτυρίες, ψηφιακές αναπαραστάσεις και επιστημονικές μελέτες στα εργαστήρια θα μας ταξιδέψει στον κόσμο των στρατιωτών του Ναπολέοντα και στα φοβερά γεγονότα που σημάδεψαν την επική ζωή του και βέβαια την ροή της Ιστορίας.

HIDDEN TRACES
Έτος παραγωγής: (2014)

Νέα αρχαιολογικά ευρήματα, μαρτυρίες και διηγήσεις για τον πόλεμο, συνεντεύξεις με ειδικούς και ψηφιακές αναπαραστάσεις αποκαλύπτουν τα μέχρι σήμερα κρυμμένα ίχνη των πιο σημαντικών επεισοδίων στην Ιστορία του πολέμου. Κάθε πεδίο μάχης γίνεται ανοιχτό βιβλίο που φέρνει στο φως απρόσμενα στοιχεία και λεπτομέρειες για τις διάσημες μάχες και μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα και την σημασία τους για την έκβαση του φοβερού αυτού πολέμου.

HIDDEN TRACES - D Day : https://youtu.be/iVYewBEEtd4
HIDDEN TRACES - Hitler’s Mountain : https://youtu.be/SKiVCRR6X5A
HIDDEN TRACES - Waterloo : https://youtu.be/0HTalFA3y_E
HIDDEN TRACES - Vietnam War : https://youtu.be/s4pPEjgnkqQ
HIDDEN TRACES - World War I : https://youtu.be/FOagaSntwAk
HIDDEN TRACES - Hiroshima : https://youtu.be/RKQ1OSrfrhs
greek narration and subs
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει