Η Γενοκτονία των Ποντίων [HD 720p] Ντοκιμαντέρ

53 Προβολές
Published
Υπόθεση: Η γενοκτονία των Ποντίων (1916 – 1923) με 353.000 νεκρούς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του αιώνα μας. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από το Τουρκικό Κράτος ήταν η εκτόπιση, η εξάντληση από έκθεση σε κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, οι πορείες θανάτου στην έρημο και συχνότατα οι εν ψυχρώ δολοφονίες ή εκτελέσεις.

Η διεθνής βιβλιογραφία έχει καταλήξει ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν στη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Τουρκίας (Ελλήνων και Αρμενίων) έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο σχεδιασμό του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από το Ναζιστικό Καθεστώς στη Γερμανία. Άλλωστε, ο Αδόλφος Χίτλερ θαύμαζε τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον οποίο θεωρούσε αυθεντία στην αντιμετώπιση "ανεπιθύμητων μειονοτήτων" εντός των συνόρων.

Αυτό το ευσύνοπτο Ντοκιμαντέρ επιτυγχάνει να αποδώσει με περιεκτικό και αποτελεσματικό τρόπο τα κύρια σημεία αυτής της τραγικής στιγμής της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, ενώ με την εκτεταμένη χρήση ιστορικών βίντεο και φωτογραφιών βοηθά τον θεατή να αποκτήσει μια ιδέα της φρίκης που βίωσαν οι Έλληνες Πόντιοι. Με λίγα λόγια, είναι ιδανικό για μια εισαγωγή στο θέμα, για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τη τραγική ιστορία της Γενοκτονίας.

Σκηνοθεσία: Άκης Νησιώτης
Αφήγηση: Στέφανος Παλαντζάς
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει