Η Χαμένη Πόλη Του Ζ (2016) [HD 1080p] ελληνικοί υπότιτλοι

14 Προβολές
Published
Υπόθεση: Όταν, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ο Βρετανός χαρτογράφος Πέρσι Φόσετ (Charlie Hunnam) επιστρέφει στη χώρα του έπειτα από διετή αποστολή στη ζούγκλα του Αμαζονίου, είναι ένας εθνικός ήρωας. Ωστόσο, διακινδυνεύει τη φήμη του επικαλούμενος στοιχεία για την ύπαρξη μιας μυθικής, χαμένης στα τροπικά δάση πόλης ιθαγενών. Αποφασισμένος να τη βρει, οργανώνει μια καινούργια αποστολή, παρά τους θανάσιμους κινδύνους και την έντονη δυσαρέσκεια της δυναμικής συζύγου του, Νίνα (Sienna Miller). Στο νέο του ταξίδι, τον ακολουθούν ο γιός του, Τζακ (Tom Holland), και ο μέθυσος τυχοδιώκτης Τζέιμς Μουράι (Robert Pattinson). Μαζί θα αντιμετωπίσουν απίστευτες προκλήσεις και τις περιπέτειες.

Ορμώμενος από το βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, ο James Gray ("Κάποτε στη Νέα Υόρκη", "Ad Astra" κ.α.) αφηγείται την ιστορία του Πέρσιβαλ Φόσετ, ενός από τους τελευταίους παραδοσιακούς Βρετανούς εξερευνητές. Η ιστορία του Φόσετ είναι συναρπαστική, γεμάτη ερωτήματα πάνω στην αφοσίωση σε μια ιδέα, τη γοητεία του αγνώστου, τη σύγκρουση των πολιτισμών, την αποικιοκρατική διάσταση των εξερευνήσεων και τη σχέση προσωπικού οράματος και οικογενειακής/κοινωνικής ευθύνης. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Charlie Hunnam ("Sons of Anarchy", "Βασιλιάς Αρθούρος"), υποδύεται ιδανικά τον Φόσετ με τη χαρακτηριστικά αργή και καθαρή εκφορά τού λόγου του, να κάνει την οργισμένη δύναμη και το ασίγαστο πάθος τού χαρακτήρα να μοιάζει με καζάνι που σιγοβράζει. Την ίδια στιγμή, ο Robert Pattinson ("Twillight", "The Batman" κ.α.), μακριά από την εικόνα του "ωραίου" που τον έκανε διάσημο, καταφέρνει μια ερμηνεία με προσωπικότητα και ένταση. Η κινηματογράφηση της ζούγκλας με έναν παλιομοδίτικο τρόπο από τον Gray πετυχαίνει να συλλάβει τη ζέστη και την υγρασία του τόπου, καθώς και τους κινδύνους που παραμονεύουν ανά πάσα στιγμή, από τα βέλη των ιθαγενών. Με λίγα λόγια, πρόκειται για παλαιάς κοπής ταινία εξερεύνησης ενός άγνωστου κόσμου, περισσότερο φτιαγμένη για το ενήλικο κοινό, καθώς οι ρυθμοί της, χωρίς να είναι χαρακτηριστικά αργοί, δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνους ενός mainstream θεάματος.

Πρωτότυπος Τίτλος: The Lost City of Z
Βαθμολογία IMDb: 6,6/10
Σκηνοθεσία: James Gray
Πρωταγωνιστούν: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller, Tom Holland, Edward Ashley, Angus Macfadyen, Ian McDiarmid, Franco Nero, Clive Francis, Pedro Coello, Elena Solovey, Matthew Sunderland
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει