Μις Μαρπλ: Το πτώμα στη βιβλιοθήκη επ.1 (1984) [HD 1080p] ελληνικοί υπότιτλοι

105 Προβολές
Published
Υπόθεση: Στις επτά το πρωί, ο συνταγματάρχης Μπάντρι και η σύζυγός του έρχονται αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη: υπάρχει ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη τους. Είναι μια νέα ξανθιά γυναίκα, με βραδινό φόρεμα κι έντονο μακιγιάζ. Ποια είναι; Πώς βρέθηκε εκεί μέσα; Ο συνταγματάρχης Μπάντρι ειδοποιεί την αστυνομία. Η κυρία Μπάντρι ειδοποιεί… τη φίλη της, τη μις Μαρπλ. Η μις Μαρπλ αναλαμβάνει δράση, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχει δολοφόνος ούτε ντετέκτιβ που να μπορεί να τα βάλει με μια γηραιά κυρία η οποία ξέρει όλα τα κουτσομπολιά της περιοχής.

Η Τζέιν Μαρπλ, ο αγαπημένος χαρακτήρας της Αγκάθα Κρίστι, είναι μία ηλικιωμένη γεροντοκόρη που ζει στην ήσυχη αγγλική επαρχία, και συντηρείται από τον ανιψιό της. Στις πολλές της επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς σε άλλα χωριά, η Μις Μαρπλ συχνά πέφτει πάνω σε περιπτώσεις μυστηριωδών φόνων και τις εξιχνιάζει, κερδίζοντας το σεβασμό του περίγυρού της και της αστυνομίας. Μα πάνω από όλα αποδεικνύει πως, σύμφωνα με τη Κρίστι, οι σκληροτράχηλοι ντετέκτιβ δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις καχύποπτες γεροντοκόρες της επαρχίας, με κοφτερό νου και άριστη γνώση όλων των κουτσομπολιών.

Έχοντας ήδη διαγράψει μια λαμπρή "καριέρα" στο κινηματογράφο, οι περιπέτειες της Μις Μαρπλ μεταφέρονται στη μικρή οθόνη από το BBC, σε μια σειρά που ακολουθεί πιστά τόσο τη πλοκή όσο και τον χαρακτήρα των κλασικών βιβλίων της Αγκάθα Κρίστι. Η Joan Hickson, στο πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι ομόφωνα η καλύτερη ενσάρκωση της αντισυμβατικής ηρωίδας της Κρίστι. Και δεν γινόταν αλλιώς αφού η ίδια η συγγραφέας επέλεξε τη Hickson για το ρόλο.


Πρωτότυπος Τίτλος: Miss Marple: The Body in the Library
Βαθμολογία IMDb: 7,6/10
Σκηνοθεσία: Silvio Narizzano
Πρωταγωνιστούν: Joan Hickson, Gwen Watford, Moray Watson, Valentine Dyall, Ciaran Madden, Frederick Jaeger, David Horovitch, Trudie Styler, Andrew Cruickshank
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει