Δύο λιοντάρια στον Ειρηνικό (1968) [HD 1080p] ελληνικοί υπότιτλοι

51 Προβολές
Published
Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Αμερικανός πιλότος και ένας εγκαταλελειμμένος Ιάπωνας πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού εχουν ναυαγισει σ'ένα μικρό ακατοίκητο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό. Εκεί, πρέπει να παραμερίσουν την εχθρότητά τους και να συνεργαστούν αν θέλουν να επιβιώσουν, αλλά θα το κάνουν;

Ο τόπος είναι ένα ακατοίκητο, ερημικό νησί στη μέση του Ειρηνικού. Ο χρόνος είναι η περίοδος του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Τα πρόσωπα είναι δύο επιζώντες στρατιωτικοί από αντίπαλα στρατόπεδα. Αυτό είναι όλο και όλο το θέμα της βρετανικής αυτής ταινίας του John Boorman ("Εξκάλιμπερ", " Ελπίδα και Δόξα" κ.α.), που χάρις στη λακωνικότητά της ταινία και στο απίστευτα πεσιμιστικό της φινάλε σου καρφώνεται στο μυαλό.

Με πρωταγωνιστές και μοναδικούς ανθρώπους που εμφανίζονται στην ταινία τον Lee Marvin και τον Toshiro Mifune, δύο αναγνωρισμένους ηθοποιούς και συνάμα βετεράνους του Β' Παγκοσμίου, ο θεατής βλέπει, αφενός, πόσο δύσκολο είναι να επικοινωνήσουν οι δύο αντίπαλοι και, αφετέρου, πως σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το μίσος του πολέμου στερείται νοήματος. Μετά τις αναπόφευκτες κόντρες και την... επίδειξη ανδρισμού από τον καθένα, οι δύο άνδρες καταλαβαίνουν ότι για να σωθούνε πρέπει να συνεργαστούν και να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους. Στα προτερήματα της ταινίας να προσθέσουμε την εκπληκτική φωτογραφία του Conrad Hall, και τις δυναμικές ερμηνείες από τους δύο ηθοποιούς που, χωρίς να λένε πολλά λόγια, αφήνουν τις εκφράσεις και τα βλέμματα να μιλήσουν.

(η περιγραφή είναι του Ζήση Μπαρτζώκα από το blog Zisis In Movieland http://z-movieland.blogspot.com/2009/04/hell-in-pacific.html)

Πρωτότυπος Τίτλος: Hell in the Pacific
Βαθμολογία IMDb: 7,3/10
Σκηνοθεσία: John Boorman
Πρωταγωνιστούν: Lee Marvin, Toshirô Mifune
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει