Στην Κόψη του Ξυραφιού (1ο επεισόδιο) Νίκος Ξανθόπουλος (720p)

141 Προβολές
Published
Ο Αντώνης Κατράκης, γόνος μιας παλιάς οικογένειας που έχει ξεπέσει πια οικονομικά, μπαρκάρει στα καράβια με σκοπό κάποια μέρα να γίνει ο ίδιος εφοπλιστής. Κάποια χρόνια αργότερα, καπετάνιος πια ο Κατράκης, γνωρίζει και παντρεύεται την κόρη του αφεντικού του, την Ειρήνη, με την οποία αποκτά δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Αλεξάνδρα. Χωρίζει όμως σύντομα και ξαναγυρίζει στον νεανικό του έρωτα, την Μαρία Λυγίζου. Αυτή η σχέση μένει κρυφή από την πρώην σύζυγο του, καθώς και ο καρπός της, η Κατερίνα. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Γιώργος Ανδριώτης (γιος του Κατράκη) θα συναντήσει και θα ερωτευτεί την Κατερίνα, χωρίς ωστόσο να ξέρει ότι είναι ετεροθαλής αδερφή του. Εν τω μεταξύ η Ειρήνη Ανδριώτη θέλοντας να εξασφαλίσει ότι η περιουσία του Κατράκη θα πάει όλη στα δυο παιδιά τους, καταφέρνει και βάζει έναν δικό της άνθρωπο να γίνει εραστής της Σύλβιας, η οποία είναι η σύζυγος του έμπιστου συνεργάτη και δεξί χέρι του Κατράκη, του Ανδρέα. Με αυτόν τον τρόπο η Ειρήνη είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι όλες τις ενέργειες του πρώην συζύγου της. Ο έρωτας όμως που θα δημιουργηθεί ανάμεσα στον γιο του Κατράκη και την όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιό Κατερίνα Λυγίζου θα πυροδοτήσει απρόβλεπτες εξελίξεις και οι ήρωες οδηγούνται σε μεγάλα και δραματικά διλήμματα. Μια ρεπόρτερ, η Μαρίνα Τερζή, που ανέλαβε να γράψει την αυτοβιογραφία του Αντώνη Κατράκη προσπαθεί να αποκαλύψει τα γεγονότα και τις συγκρούσεις του παρελθόντος αλλά και του παρόντος.

Ο Κατράκης, ένας μεγιστάνας, δέχεται να συναντήσει στο σκάφος του την Μόνικα Τερζή, μια δημοσιογράφο που ενδιαφέρεται να του πάρει συνέντευξη και της προτείνει να γράψει την αυτοβιογραφία του. Την ώρα που η Μόνικα φεύγει, μπαίνει στο σκάφος η Κατερίνα, μια νεαρή ηθοποιός, κόρη ενός φίλου του Κατράκη που πνίγηκε σε ένα ταξίδι τους. Η Κατερίνα του ζητά να την αφήσει ήσυχη, αφού έχει βγει η φήμη ότι είναι ερωμένη του Κατράκη. Η πρώην γυναίκα του Κατράκη, Ειρήνη, μαθαίνει όσα για την επίσκεψη της Κατερίνας και ανησυχεί για την κοινή τους περιουσία. Ο Αντρέας, προσωπικός βοηθός του Κατράκη αντιμετωπίζει την οργή της γυναίκας του, αφού λείπει συνέχεια από το σπίτι. Η Κατερίνα ψάχνει τον λόγο που ο Κατράκης την καλεί συνέχεια στο σκάφος του και ρωτά την μητέρα της. Η Αλεξάνδρα και ο Γιώργος, τα παιδιά του Κατράκη φτάνουν στην Αθήνα για να ανακαλύψουν τι συμβαίνει με εκείνον και την Κατερίνα. Εντωμεταξύ η Κατερίνα μαθαίνει ότι ο Κατράκης της αγόρασε το θέατρο, στο οποίο εκείνη και ο φίλος της, Νίκος, παίζουν την παράσταση τους. Ο Νίκος είναι έξαλλος με την Κατερίνα κι εκείνη προσπαθεί να τον πείσει ότι δεν συμβαίνει τίποτα με εκείνην και τον Κατράκη.
Εταιρία παραγωγής: Άνωση Α.Ε.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σοφιανόπουλος
Σενάριο: Λευτέρης Καπώνης
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Ζουγανέλης
Φωτογραφία: Αλέκος Μάνεσης
Ηθοποιοί: Νίκος Ξανθόπουλος (Αντώνης Κατράκης) , Λυδία Λένωση (Ειρήνη Ανδριώτη) , Ευαγγελία Βαλσαμά (Κατερίνα Λυγίζου) , Αντώνης Αλεξίου (Πέτρος) , Λυδία Ηλιοπούλου (Αλεξάνδρα Κατράκη) , Στάθης Κακαβάς (Ανδρέας) , Δημήτρης Πετρόπουλος (Νίκος) , Ευαγγελία Σέχα (Μαρία Λυγίζου) , Οδυσσέας Σταμούλης (Γιώργος Ανδριώτης) , Έλενα Τυρέα (Σύλβια) , Ελένη Φιλίνη (Μόνικα Τερζή) , Γιώργος Εμιρζάς , Αχιλλέας Κυριακίδης (Ανδρέου) , Σπύρος Δρόσος (Μάριος) , Χρήστος Φωτίδης , Σοφοκλής Πέππας (Άρης Αλεξάνδρου) , Χρήστος Ζορμπάς (Νικήτας Χαρίτογλου) , Κώστας Αποστολίδης (Σταύρος Βενιέρης) , Δημήτρης Σιακάρας , Αλέκος Μάνδυλας (Βλαχωρίτης) , Χριστίνα Συμεωνίδη , Μαρίνα Ευγενικού , Παύλος Φωλτίδης , Μάνος Βακούσης (ηγούμενος) , Κρατερός Κατσούλης , Έκτωρ Καλούδης
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει